· 

Kletsen over je sub-zijn...

Hoi subje,

 

Ik ben een 45 plus sub. Vaak lees of hoor ik ervaringen van andere subjes die meestal een stuk jonger zijn. Zij hebben niet alleen een strakker lijf, maar zijn vaak ook een stuk leniger. Het is niet zo dat ik niets meer kan, maar merk aan alles dat mijn lijf iets minder flexibeler is.

 

Dat maakt mij soms onzeker. Mijn Dom heeft naast mij nog een ander subje waar hij soms mee afspreekt. De afspraken daarover zijn heel duidelijk. We zijn naar elkaar toe heel open. Ik ben ik en zij is zij. Ik word nooit vergeleken en mijn Dom spreekt ook nooit over haar als ik bij hem ben. Laat staan dat hij een opmerking maakt. Toch voel ik mij met regelmaat super onzeker. Mijn Dom is 38 en zijn andere subje is begin 30. Hoewel wij het erg fijn hebben samen, ben ik altijd bang dat op een gegeven moment hij op mij uitgekeken is en op zoek gaat naar een ander (lees jonger) subje.  

 

Of dat met uiterlijkheden te maken heeft­­­? Ik denk het stiekem toch een beetje van wel. Ik heb haar een keer gezien. Ze is een mooie verschijning met een strak lijf. Staat open voor alles en gaat veel verder dan ik ga. Ze is grilliger. Misschien ben ik naast haar wel heel saai. Natuurlijk bespreek ik mijn gevoelens met mijn Dom. Hij zegt dat wij elk onze eigen, unieke eigenschappen hebben waar hij veel van houdt en dol op is. Het onderwerp is niet bespreekbaar met vrienden, Zij weten dat ik een subje ben, maar vinden er verder niets van. Ik kan dus eigenlijk bij niemand mijn ei kwijt. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe andere subjes hier in staan en mee omgaan. Met wie bespreken zij hun onzekerheden? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat er nooit geen dingen zijn waar ze tegenaan lopen.

 

Natuurlijk moet je het altijd eerst neerleggen bij je Dom, maar zou er op social media geen netwerk of groep zijn  waar je met vragen terecht kunt en waar je elkaar support en ondersteunt. Subjes onder elkaar. Zonder elkaar de loef af te steken of je beter voor te doen. Gewoon lekker kletsen over je sub-zijn en waar je bijvoorbeeld moeite mee hebt. Ik weet bijvoorbeeld wel van het andere subje dat ze er niet op uit is om mijn Dom te claimen. Ze vindt het prima om te delen. Dus eigenlijk is het iets waar ik mij geen zorgen over hoef te maken. Toch blijf ik soms rondlopen met een knagend gevoel en hoop dat iemand mij uit die situatie kan halen. Het herkent. Dus een praatmaatje (subje) die er een beetje hetzelfde instaat zou fijn zijn.