Ik ben een sub...

Als iemand mij had verteld dat ik ooit voorovergebogen over de balustrade  van mijn zolder zou hangen met mijn slipje in mijn mond, op een maandagochtend, had ik voor gek verklaard. Datzelfde geldt voor vijftig slagen op je rug verdragen of met een brandende kaars in bed liggen. Ik, met niet eens zo’n hoge pijngrens, zoek het elke keer weer op.

 

Met lichte ‘marks’ op mijn lijf schrijf ik dit stukje. Alle attributen liggen weer in de kast en een verdwaald stukje kaarsvet zit nog op mijn lijf. Wat is dat toch dat subs dit (pijn) graag voor hun Meester ondergaan? In ieder geval is het puur en eerlijk en word ik nergens toe gedwongen. Of ik het vernederend vind ‘nee’, maar dat geldt denk ik voor de meeste subs. Alhoewel er ook subs zijn die dat juist wel graag willen. Vernederend worden tot op het bot door hun Dom, Domme of  een sub.  De wereld van de BDSM blijft mij verbazen. Zo zit ik op een site wat een soort van Meesteres/slavenmarkt is en waar het vooral draait om betaalde Dommes die zich aanbieden (geld) om de Meesteres te zijn van… Ik vraag mij altijd af hoe zo’n relatie eruit ziet en hoop nog steeds een keer iemand tegen te komen die een lange afstandsrelatie heeft en mij daarover wil vertellen. Dus verhalen zijn meer dan welkom. De reacties op deze site zijn overigens wat minder. Zo roepen de meesten ‘fake’. Iets wat ik zelf ook wel ervaar als ik hoor dat het vinden van… lang niet altijd even makkelijk is. Er is een markt, dat blijf ik roepen, waarbij subs op zoek zijn naar…Dat is nog geen antwoord waarom ik een sub ben en doe wat ik doe. Het lijkt haast wel of mensen niet durven te vragen naar… Bij vanille seks draait het vooral om diverse standjes en de plekken waar je het doet. Ik zie weinig raakvlakken met BDSM. Het is ook zoveel meer.

 

Hoe ik het zie (of er over denk), is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Ieder haalt er zijn/haar eigen ding uit. Als je het doet omdat je in het verleden, om wat voor reden dan ook, beschadigd bent, denk ik wel dat je een goede Dom(me) moet hebben die dit herkent en je erin begeleid. Voor iedereen ligt die pijngrens anders. Uiteraard weet ik dat SM  draait om pijn, iemand anders pijn doen (Sadisme) of zelf pijn ondergaan (Masochisme). Sommigen doen het voor de endorfine die vrijkomt of  het genot die het oproept. Pijn en fijn ligt heel dichtbij elkaar. De combinatie van een mespunt over je lijf en een vibrator op je klit is voor mij elke keer weer een intense gewaarwording. Dat maakt het meteen ook zo lastig waarom je voor BDSM kiest en wat het je als sub oplevert.

 

Als ik uitgeput aan mijn kopje thee zit, kan ik intens opgelucht zijn dat het voorbij is. Ik ben weer voor even door elkaar ‘geklutst’. Ik weet zeker dat ik er deze week weer tegenaan kan. Dus sub, zolang je voor de volle honderd procent doet wat goed voor jou is (en voelt), ben je lekker bezig. Bespreek je twijfels met je Meester(es). Ook al ben je een onderdanige en behoor je toe aan iemand dat wil niet zeggen dat je niet mag genieten van je sub-zijn...