Zelfkastijding...

Meester is een paar dagen weg, maar heeft een opdracht achtergelaten: zelfkastijding. Ik hou van opdrachten. De dag van uitvoering was er één waar ik ook echt zin in had. Dat geeft een extra dimensie. Helaas was ik niet alleen thuis dus moest ik de opdracht een beetje aanpassen.

 

Ik besloot om de opdracht over de dag te verdelen. Soms een beetje meer, soms een beetje minder spannend. Er zaten zeker ook dingen tussen die niet direct iets met zelfkastijding te maken hadden.  Om goed voorbereid te zijn, is het altijd zinnig om even te ´googlen. Zeker als je geen partner hebt, nieuw bent en het leuk vindt om te experimenteren. Als je BDSM met jezelf doet; wordt dat ook wel ‘self play’ of ‘solo play’ genoemd. Zelfkastijding kan een manier zijn om er achterkomen wat je leuk en minder leuk vindt. Het gevaar is wel dat je over je eigen grenzen heen gaat. Als je samen speelt, is er een ander die over je waakt. Met een vaste partner hoef je niet bang te zijn want een goede Dom(me) kijkt naar je lichaam. Dus doe zeker in het begin niet al te gekke dingen en stel je eigen veiligheid (altijd) voorop. Ik hou van bondage, maar heb er deze keer bewust gekozen voor een ietwat simpele zelfbondage zodat ik zeker weet dat ik mezelf niet beschadig.

 

Een ander goed voorbeeld is dat je iets nooit te lang moet laten zitten. Hoe verleidelijk het ook is. Zo heb ik een half uur lang met knijpers op mijn tepels rond gelopen. Ik had met gemak het langer vol kunnen houden, maar twijfelde aan de duur omdat je bloed wordt afgekneld. Wees dus zuinig op je lijf. De dingen die ik koos (een lichte spanking, spelen met kaars, het dragen van balletjes en een plug, knijpers en touw) gaven mij een heerlijk gevoel. Ondertussen ben ik alweer bezig aan het bedenken wat ik de volgende keer allemaal kan ga doen. Als je hiervoor kiest, wat erg leuk is, stap er goed voorbereid in. Zorg er liefst voor dat je alleen bent en niet wordt gestoord  door bv je mobiel. En geniet. Een ander nadeel is dat als je alleen bent er niemand is om je op te vangen. Spelen met mijn Meester kost mij veel energie. Er kan zoveel met je gebeuren (van subspace tot allerlei andere emoties die loskomen).  Neem dan ook alle tijd om na afloop te acclimatiseren. Normaal is dat de taak (aftercare) van je Dom(me). Dus als je de opdracht hebt afgerond, neem een moment voor jezelf en doe wat goed voelt. Denk aan een warme douche of bad. Een lekker kopje thee met al dan niet iets er bij. En vergeet niet om (super) trots op jezelf te zijn.

 

Ik heb mijn Meester die dag op de hoogte gehouden met onder meer foto’s en video’s. Wees daar voorzichtig mee. Ik ken mijn Meester al jaren, vertrouw hem, maar dan nog stuur ik de meeste foto’s zonder mijn hoofd op. Met dit alles in je achterhoofd, raad ik zeker aan om een keer te experimenteren. Enjoy…