Dromen over BDSM...

Dromen jullie weleens dat je een sub (of Dom) bent?  Ik bedoel niet erover fantaseren als je bijvoorbeeld in bed ligt, maar daadwerkelijk een droom. En hoe zag je droom eruit? Ik hou van slapen (dromen). Soms is mijn droom zo realistisch alsof ik in de nacht een ander leven heb. Helaas word ik vaak door iets of wat wakker en ben ik niet in staat om verder te gaan met waar ik in mijn droom gebleven was. Zo jammer.

 

Dromen zijn vluchtig. Vorige week had ik een fantastische droom dat ik sub was. Van een afstand zag ik toe hoe andere subjes allerlei dingen tegen hun zin moesten ondergaan. Ik was het op een geven moment zo zat dat ik besloot in te grijpen door de Dom er op te wijzen wat hij moest doen om een goede Dom te zijn. Mijn droom was veel heftiger dan ik omschrijf en er gebeurde van alles. Helaas heb ik niets op geschreven en is mijn droom in het ´niets´ opgegaan. Dat laatste is normaal als je weet dat binnen vijf minuten nadat je wakker bent de helft van je dromen zijn verdwenen. Tel daar nog eens vijf minuten bij op en negentig procent is weg. Na de droom werd ik nog wel heel de dag achtervolgd door een onrustig gevoel.

 

Eigenlijk zijn, zover ik mij kan herinneren, mijn dromen over sub-zijn op nog geen twee handen te tellen. Daarbij, als ik internet moet geloven, zouden mijn domen over sub-zijn niet over BDSM gaan. Dromen spreken in een symbolische taal. Als je een bepaald teken doorkrijgt in je droom, dan heeft die waarschijnlijk een diepere betekenis. Dromen helpen je om gebeurtenissen en prikkels van overdag te verwerken. Ook helpen dromen je emoties te verwerken en stimuleert het de creativiteit. Volgens relatie- en psychotherapeut Dr. Fran Walfisch ben je niet meteen raar, pervers of gek als je een BDSM-droom hebt. Gelukkig maar. Je droom wil je gewoon graag vertellen dat je misschien een drang naar controle hebt of het juist fijn vindt als anderen eens de controle overnemen (bron internet).  Er zijn dus fantastische uitleggen te vinden van je dromen als je ‘Googelt’, maar eigenlijk wil ik dat niet weten. Ik wil ik er gewoon van ‘genieten’ en over namijmeren hoe mijn droom zou zijn afgelopen.

 

Ik lees regelmatig dat er best wat mensen rondlopen die over BDSM dromen. En je maakt mij niet wijs dat al die dromen op iets anders duiden. Zo zijn er veel vrouwen die wel eens fantaseren hoe het zou zijn om gedomineerd of vastgebonden te worden. Daarnaast neemt de verkoop van seksspeeltjes fors toe. En wijzen allerlei onderzoeken uit dat de helft van de mensen, die je overdag tegenkomt, frequent aan BDSM denken. Alles bij elkaar genomen zijn er dus heel veel mensen die weleens (of vaak) met BDSM bezig zijn. Dus dat je erover droomt en dat het dan puur en alleen over BDSM gaat, zou zomaar kunnen. Eigenlijk zou je naast je bed een schriftje moeten hebben liggen. Dat je, als je wakker word, gelijk je droom kunt opschrijven. Zover ben ik nog niet. Mijn droom was best hard en niet zoals een relatie tussen Dom(me) en sub zou moeten zijn. Afgelopen week heb ik er nog vaak aan terug gedacht. Daarom ben ik ook zo nieuwsgierig hoe jullie dromen er uit zien  (ervaren) of wat je er nog van kunt herinneren. Wil je met mij delen? subsworld555@gmail.com.