Heb jij een mantra...?

Hebben jullie een mantra? En gebruik je hem ooit? Wat betekent een mantra voor jou? Eén van de belangrijkste reden voor mij is dat ik mij voortdurend bewust ben van mijn sub-zijn. Elke keer opnieuw. Natuurlijk weet ik dat wel, maar ook dat je het tot in je tenen voelt. Van binnen en buiten. Dat je echt doordrongen bent van wie je bent en waar het (sub-zijn) voor staat.

 

Een mantra is niet alleen om een ‘betere’ sub te worden, maar ook om lekker in mijn vel te zitten. Want hoe beter het met mij gaat, hoe meer ik mijn omgeving (en daarmee mijn Meester) kan pleasen. Volgens Google zijn mantra's klanken die gezongen of gedacht worden om gedachten opzij te zetten. Vaak wordt dit gebruikt als een hulpmiddel om te focussen op iets groters van jezelf, met als doel om meer rust te krijgen in het dagelijks leven. En wie wilt dat niet. Je prettig voelen. Happy zijn met jezelf. Vertrouwen hebben in wie je bent. Trouw te zijn aan jezelf.  Voor waar je voor staat, wat je denkt en doet. Als sub ben ik voortdurend mezelf aan het ontwikkelen. Er zijn nog best wel wat periodes dat ik onzeker ben over mezelf. Dat kan om van alles gaan. Van uiterlijkheden tot aan de persoon die ik ben. Daarom is het zo belangrijk dat je bewust bent van je eigen denken en handelen. Door veel te communiceren met je Dom(me) word je ‘gedwongen’ om te blijven nadenken over wat goed gaat en wat beter kan. Daardoor kun je als sub op talloze vlakken groeien.

 

Een goede Dom(me) zal er alles aan doen om zijn/haar sub te laten groeien op het gebied van sub-zijn, maar ook daarbuiten. Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen spelen daar een belangrijke rol in. Een goede mantra kan dat ondersteunen. Het is dan ook niet gek dat je eens in de zoveel tijd een mantra aanpast. Natuurlijk is ondersteuning fijn. Voor een Dom)me) is het denk ik altijd een beetje zoeken naar de balans. Welke gedragingen vragen om een aanpassing. Daarmee doel ik op de dienstbarheid naar de Dom(me) toe tot aan het ontwikkelen van je zelfbewustzijn. Ik denk dat als je een vaste relatie met een Dom(me) hebt je eigenlijk altijd bezig bent om een nog betere versie van jezelf te worden. Het moet uiteraard wel iets zijn waar je zelf achter staat en je prettig bij voelt. Ik kan zeggen dat ik regelmatig hard werk om mezelf te ontwikkelen zonder dat ik mezelf erin verlies.

 

Mijn Meester is meer dan alleen een Dom. Naast een vriend is hij onder meer mijn leraar. Niet alleen probeert hij mij te vormen om een betere sub te zijn, ook op andere vlakken is hij aanwezig. Soms ben ik bang dat ik niet goed genoeg ben. Zoals ik wel vaker zeg: ‘een watje’. Aan de andere kant weet ik dat hij voor mij heeft gekozen en wel laat weten als er iets aan ontbreekt of als ik iets ‘fout’ doe. Aangezien we een nieuwe start maken, is het tijd voor een nieuwe mantra. Dat is best nog een opgave waar hard aan word gewerkt door mij...