· 

Slapen zonder string...

Als ik de bladen moet geloven, is het dragen van ondergoed ´s nachts helemaal niet nodig. En zelfs beter. Ook mijn dochter zegt regelmatig tegen mij dat het veel beter is om zonder te slapen. Nu wissel ik strings af met hipsters omdat ik het dragen van alleen maar strings niet altijd prettig vind.

 

Als ik dit schrijf, zit ik lekker op de bank met een joggingbroek en jawel een hipster aan. In Flair lees ik dat volgens deskundigen het erg gezond is om je onderbroek achterwege te laten als dat even kan. Medisch gezien is je vaginale gebied namelijk het gelukkigst en gezondst als het de kans krijgt om te ademen, valt in dit tijdschrift te lezen. Want die naadloze, vaak synthetische string, doet het tegenovergestelde. Om naar mijn werk zonder ondergoed te gaan, is voor mij echter een ´brug te ver´.

 

Een van de grootste voordelen van zonder ondergoed naar buiten stappen zou zijn dat het risico op infecties down under doet verkleinen. Volgens dokter Nini Mai kunnen slipjes 'overtollig vocht en microben vasthouden'. En dat kan een vochtige omgeving creëren waar Candida, een schimmel die schimmelinfecties veroorzaakt, het meest gedijt. Dit gebeurt vooral als je slaapt of tijdens een zweterige sportsessie, en al helemaal als je niet-ademende onderbroeken draagt.

 

De middenweg is dus slapen zonder…Volgens experts kan het al een hoop schelen om 's nachts naakt te slapen. “Ik vind dat het vulva-gebied aan de lucht moet worden blootgesteld, net als elk ander deel van je lichaam”, benadrukt gynaecoloog Kelly Jones in Flair.  Ik kan mij voorstellen dat het ‘slapen zonder’ in het begin een beetje raar aanvoelt. Vaak is het wennen aan het idee. Wil je toch liever wel met ondergoed slapen?  Dan kun je het beste gaan voor een slipje van katoen, wat het liefst ook wat wijder zit. Zo voorkom je irritaties, en kan het vulva-gebied toch nog ademen. Die mooie, sexy, kanten strings trek je dan overdag maar weer aan.