· 

Is het uiterlijk belangrijk?

Dag subje, 

 

Waar vind je een Dom(me) en wat is belangrijk voor jou als sub? Hoe belangrijk is het uiterlijk van de ander? Kun je op iemands uiterlijk afknappen of kijk je verder dan dat? Dus hoe de ander er in staat (wereld van BDSM)? Ik ben zelf een vrouwelijke sub (34) en heb een Dom (44). Ik loop al enkele jaren mee.

 

Ik ben dus niet oud, maar er lopen er zeker rond die jonger zijn. Je schrijft weleens dat er veel mensen zijn die ‘mooie’ plaatjes posten op onder meer Insta. Dat klopt. Vaak zijn het mensen met goed gevormde lijven en 'good looks'. Het ziet er allemaal even appetijtelijk uit. De werkelijkheid is vaak anders. Tuurlijk de meeste jonge subs en Dom(mes) hebben nog heerlijke lichamen, maar het draait uiteraard om meer. Dat wil niet zeggen dat het voor sommigen een heel belangrijk onderdeel (uiterlijk) kan zijn. Dan heb ik het nog niet eens over grote borsten en een prachtig lijntje.

 

Ik zit er ergens tussen in. Ben niet dik of dun, niet mooi of lelijk en heb eerder kleine dan grote tieten. Ook mijn Meester heeft zo zijn minder mooie kanten als het om uiterlijkheden gaat. Voor mij gaat het bij BDSM meer om de binnenkant. Wel vind ik het belangrijk dat iemand zijn lichaam goed verzorgd. Scheren is een belangrijk onderdeel. Dat geldt ook voor lekker ruiken en je huid goed verzorgen zodat het glad en zacht aanvoelt. Met een beetje extra aandacht voor de borsten en billen. Voordat mijn Meester komt smeer ik ze extra in met olie.

 

Natuurlijk geef ik om mijn uiterlijk. Ik probeer gezond te leven, te bewegen (of sporten) en voldoende te slapen. Ik ben overigens vrij om zelf te bepalen wat ik eet en drink, maar doe alles sowieso al met mate. Niet alleen om mijn Meester te behagen. Want als ik mezelf prettig in mijn vel voel, straal ik dat ook uit. Mijn omgeving of sociaal media kunnen mij soms onzeker maken. Soms als ik voor de spiegel sta denk ik ‘mm dat kan best anders’. Bovenstaande zijn eerder randvoorwaarden en zegt eigenlijk helemaal niets. Ieder mens, dik of dun, knap of minder knap kan een goede sub of Dom (me) zijn en een prachtige uitstraling hebben.

 

Het hebben van een onderling goede band is essentieel. Tenminste dat geldt voor ons. Veel praten versterkt onze band. Hoe meer ik op mezelf vertrouw, hoe meer ik mij kan openen voor mijn Meester. Ik kan eigenlijk alles wel aan mijn Dom vertellen. Van onzekerheden tot aan wat ik leuk vind en alles er tussenin. Beginnende subs wil ik adviseren zich niet blind te staren op uiterlijkheden, maar voor het compleet plaatje te gaan. Uiteindelijk gaat het hoe jullie er beiden in staan en hoe jullie het beste kunnen genieten van elkaars gezelschap. Ik ben redelijk tevreden met mezelf en hoop dat ook uit te stralen. Samen kunnen we enorm genieten van wat BDSM ons te bieden heeft en dat gaat verder dan een mooi plaatje op Insta.

 

Groetjes van een sub