· 

Waar raak je opgewonden van?

“Mijn speeltjes zijn binnen”, laat een mannelijke sub-vriend weten. Hij staat te springen van blijdschap en te poppelen om te beginnen. Ondanks dat de meesten van ons veel speeltjes hebben liggen, blijft het spannend om rond te snuffelen op de vele online sites die er zijn. Zeker als je geen speelmaatje hebt, kunnen deze sites uitkomst bieden. Mijn kast puilt behoorlijk uit. Dus zoek ik het vaak buiten de standaard dingen om. Wat is jouw favoriete speeltje? Los van de gebruikelijke speeltjes. Waar raak je opgewonden van?

 

Een vriend van mij bestelt regelmatig iets nieuws online. Voor hem zelf. Vaak denkt hij groot. En dan letterlijk. Waar ik voorzichtig met een setje (kleine) plugs begin, gaat hij liever voor een groot model en komt dan voor een teleurstelling te staan. Ik vertel hem dat hij beter van klein naar groot kan werken. Laat je lichaam aan een speeltje wennen.  Je hebt één lijf en wees daar zuinig op. Waarschijnlijk loopt onze hang naar ‘pijn’ uiteen. Als je alleen ‘speelt’ moet je iets voorzichtiger zijn. Daarvan ben ik overtuigd. Ook al hou je nog zo van uitdagingen en het ‘kink-gevoel’ dan kun je beter één stap vooruit doen dan achteraf drie terug. Het vervelende van geen speelmaatje hebben, is dat jezelf je grenzen moet bepalen (bewaken). Aan de ene kant kun je soms meer aan als je jezelf bijvoorbeeld spankt. Aan de andere kant weet je ook niet altijd hoe ‘hard’ je Dom(me) je onderhanden neemt. Wel zijn er twee paar ogen extra als je speelt. Soms is het goed om er de rem op te zetten of dat de ander dat voor je doet.

 

Een andere vriend van mij, maakt zijn eigen speeltjes. Hij haalt overal zijn onderdelen vandaan en maakt daarmee de meest waanzinnigste dingen. Ik heb geen speciale plek waar ik mijn speeltjes koop. Ik kom ze op de meest raarste plekken tegen. Soms loop ik ergens tegenaan en zie ik gelijk meteen waarvoor ik het zou gebruiken. Natuurlijk kun je op rommelmarkten en tweedehands beurzen de prachtigste dingen vinden. Op mijn lijstje staat  overigens nog een biechtstoel, massagebank, mattenklopper en ringen. Ik heb geen haast want met een kast vol valt er genoeg te spelen. Ook op Insta zie ik mooie dingen. Er zijn veel mensen die prachtige speeltjes ontwerpen, maken en/of verkopen. Ik ben blij met onder meer mijn collar, tepelklemmen en mijn zwepencollectie, maar afwisseling is zo leuk. Inmiddels heb ik anderen kunnen interesseren in het gebruik van brandnetels, gember en tijgerbalsem.

 

Maar voor suggesties van anderen blijf ik openstaan. Zo vind ik het leuk om te horen waar jij je inspiratie opdoet en waar jij je speelgoed vandaan haalt. Wat doe je met je sub-gevoelens als er geen Dom(me) is? Neem je dan jezelf onderhanden en wat doe je dan? Hoe zorg je dat je niet te ver gaat tijdens het spelen? Je leest wel eens dat mensen in het ziekenhuis belanden nadat ze ondoordacht te werk gingen. Wil je jouw ervaring met mij delen? subsworld555@gmail.com.