· 

Satisfyer; het speeltje dat geschikt is voor alle vrouwen...

Het gebruik van seksspeeltjes in de slaapkamer komt steeds meer uit de taboesfeer. Gelukkig maar, want sinds ik echt bewust heb gekozen (en verdiept in) in het het hebben van...is mijn seksleven een stuk leuker geworden.

 

Robert-Jan van Breukel, eigenaar van een lifestylewinkel met erotische artikelen, vertelt in Margriet waarom seksspeeltjes je relatie kunnen verbeteren. Zo geeft hij aan dat praten over seksspeeltjes nog steeds voor veel mensen ongemakkelijk is. Vooral voor ‘ouderen’. “Het kopen van seksspeeltjes zit nog in de taboesfeer. Toch zijn er steeds meer zestigplussers die hun grenzen verleggen en ervoor openstaan om meer over hun lichaam te leren en hun lijf te ontdekken.” Er komen volgens hem dan ook geregeld zestigplussers bij hem over de vloer.

 

Robert-Jan is eigenaar van Stringpoint, een lifestylewinkel met erotische artikelen in Weert. “Toen de winkel net was geopend, waren we benieuwd hoe mensen zich binnen zouden gedragen. We waren positief verrast toen we merkten dat de bezoekers juist heel open waren en om uitleg en advies durfden te vragen. Een van de producten waar zestigplussers in geïnteresseerd zijn, is de Satisfyer: de luchtdrukvibrator. Ze zeggen: ‘Ik zou willen dat ik nog achttien was en wist wat ik nu wist."

 

“Er komen geregeld zestigplussers om hun eerste vibrator te kopen en zij willen graag uitleg. Soms zijn ze nog nooit in een sekswinkel geweest. Ze vinden dit vaak erg spannend. De eerste vijf minuten van het gesprek verlopen meestal wat stroef en ongemakkelijk, maar zodra ze een kopje koffie in hun hand hebben ebt dat ongemakkelijke gevoel weg en voelen ze zich meer op hun gemak. Het verschil met een webshop is dat klanten alle producten mogen zien en pakken, zodat ze de speeltjes en de trilstand kunnen voelen. Dat helpt bij het maken van een keuze.”

 

Waarom zou je aan seksspeeltjes beginnen? “Als je het gevoel hebt dat je relatie in een sleur raakt en je seksleven op een laag pitje staat, betekent dit niet meteen einde verhaal. Ik hoor mannen weleens zeggen dat er bij hen geen vibrator in huis komt. Je moet een vibrator niet zien als competitie, maar als aanvulling op je seksleven. Je kunt de vibrator ook samen gebruiken en zo iets spannends toevoegen aan je relatie. Seksspeeltjes kunnen je helpen om weer meer van elkaar te genieten. Als je single bent, kunnen seksspeeltjes je extra bevrediging geven. Je hebt geen ander persoon nodig om jezelf of je eigen lichaam te ontdekken.”  Als je nieuwsgierig bent naar seksspeeltjes kun je volgens de verkoper het best met een vibrator beginnen. “Kies voor een ontwerp zonder extra stimulators eraan. Een Satisfyer is een zeer goed model om laagdrempelig mee te beginnen. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding goed, helemaal als zo’n vibrator uiteindelijk niet jouw ding blijkt.”

 

“Als koppel kan het ook heel leuk en spannend zijn om samen de speeltjes in de winkel te kopen. Dat kopen kun je dan al zien als voorspel. Misschien heeft je partner nooit zin om mee te gaan winkelen, maar als je samen een uitdagend setje of speeltje gaat uitzoeken waar jullie met elkaar van kunnen genieten, dan begint het spel al zodra je van huis vertrekt en misschien wil hij/zij dan wel graag mee.”

 

(bron Margriet.nl)