· 

Heb jij een mantra?

Heb jij een persoonlijke mantra? En gebruik je die vaak? Ik heb van (vrijwel) het begin af aan een persoonlijke mantra gehad en ik heb er nooit bij stil gestaan of anderen ook mantra’s hanteren. Dagelijks zeg ik mijn mantra op waardoor ik mij (onder meer) meer bewust ben van mijn sub-zijn.

 

Ik heb mijn eigen mantra mogen kiezen. Uiteraard met goedkeuring van mijn Meester. Ik zou mij ook kunnen voorstellen dat je Dom(me) er een voor je uitkiest als je er zelf (nog) niet uitkomt. Het is ook zo dat niet iedere sub mediteert. Dus misschien is niet iedere sub gebaat bij het hebben van een mantra. Een mantra is eigenlijke een woord of geluid (dat je maakt) en dat je helpt om je te kunnen concentreren en focussen. Meestal gebruik ik mijn mantra voor ik ga slapen. Dus op mijn slaapkamer geknield voor mijn bed. Mijn Meester bepaalt doorgaans hoe vaak ik mijn mantra die avond moet opzeggen. Ook gebruiken wij mijn mantra weleens tijdens het spel om mij te laten focussen zodat ik mij niet laat afleiden door andere zaken. Het voordeel van een persoonlijke mantra is dat het dichtbij jezelf staat en altijd een positieve ‘vibe’ geeft. Ik gebruik het ook als ondersteuning in de bevestiging dat ik een trotse sub ben.

 

Mijn mantra is toe, na zoveel jaar, aan vervanging. We gaan een stapje verder en daar hoort een nieuwe mantra bij. Het doel ervan is, mij nog meer sub te laten voelen, mijn plek te weten en daarmee mijn onderdanigheid. Het hebben van een mantra heeft mij zeker op weg geholpen in het worden van een sub. Een vrije keuze overigens die door niemand anders is of wordt opgelegd. Daarom is het ook belangrijk dat je er één kiest die dichtbij je zelf staat en bij je past. Dat kan soms echt nog een opgave zijn. Neem bij de keuze ervan er dan ook de tijd voor. En ik denk dat als je er één hebt gekozen en die achteraf niet goed voelt, je dat moet kunnen aangeven bij je Dom(me) met verzoek om verandering.

 

Sub-zijn is niet altijd eenvoudig. Zeker als het meer voor je betekent dan af en toe tijdens een speelmoment. Het is ook niet zomaar iets om je volledig te onderwerpen aan je Meester(es). Regelmatig vraagt mijn Meester mij wat ik bij het sub-zijn voel en wat het mij oplevert. Soms moet ik hem een antwoord schuldig blijven. Het hebben van een mantra doet mij wel dagelijks realiseren dat het mijn eigen keuze is. Dat ik er achtersta en dat ik het wil. Het kan ook een hele bevrijding zijn om je er aan over te geven...het sub-zijn. Ik denk dat voor mij de tijd is aangebroken dat ik meer sub wil zijn dan alleen tijdens onze ontmoetingen. Dat ik er meer uit kan (wil) halen voor mij persoonlijk en daarom ook meer voor mij Meester. Ik ben dan ook heel benieuwd wat de komende tijd mij allemaal gaat brengen.