· 

Aftercare...zo belangrijk!

Afgelopen week zag ik op TLC een programma over Armie Hammer en zijn seksuele verlangens. Een man die zijn voorkeuren haalt uit de wereld van BDSM. Dominant is, maar totaal geen rekening houdt met zijn subs. En rucksichtslos over de grenzen van de ander gaat.

 

In de uitzending kwamen ook diverse mensen uit de wereld van BDSM aan het woord. Gelukkig, want na deze uitzending zou je anders wel een heel ´eng´ beeld krijgen van BDSM. Zelfs ik kreeg er de ‘creeps’ van. Het niet gebruiken van een stopwoord en je eigen gang gaan zonder rekening te houden met…heeft niets te maken met BDSM. Het is akelig om te zien hoe, in dit geval, dames ten prooi vallen aan een roofdier die zijn eigen lusten niet kan bedwingen. Een man die vindt dat hij het recht heeft om zijn zin door te drijven en daarbij geen rekening houdt met de ander. Twee dagen later zag ik op Insta een foto van ´aftercare´ voorbij komen. Een schril contrast dat voor mij laat zien waar het om draait bij BDSM… Aftercare…je hoort er misschien niet zoveel over, maar het is wel een heel belangrijk onderdeel. Hoe intens je spel ook was, doorgaans sluit je het af met een omhelzing of een knuffel. Een soort van ‘cooldown’ waarbij je tot rust komt. Kort het samenzijn doorneemt en ´aard´ voor je weer de werkelijkheid instapt en je van alles moet. Voor mij is het een belangrijk moment. Soms tril ik nog even na en voelt het vertrouwd en veilig om even in de armen van mijn Dom te liggen.

 

Het is daarbij ook een mooi moment om de band tussen jou en je Dom(me) te versterken. Want een samenzijn kan enorm intens zijn. Meestal ben ik de na afloop moe. Moet ik bijkomen. Ondanks dat je er veel voor terug krijgt, kost het ook veel energie. Daarom is het zo belangrijk om even de tijd voor elkaar te nemen. Vragen als : ‘heb je ook genoten?’ en ‘wat vond je minder?’ neem er de tijd voor. Een spel is niet alleen intens en fysiek, maar kan ook emotioneel en psychologisch uitputtend zijn. Ik weet dat elke sub er anders in staat en om een andere reden kiest om een sub te zijn. Toch zou dit een vast onderdeel moeten zijn van het spel. Als mijn Meester weggaat, app ik hem nog dezelfde dag wat ik er van vond. Natuurlijk krijg ik daar een reactie op. Zo sluiten we ons samenzijn altijd goed af.

 

Van Aftercare heeft Armie nooit gehoord. Daarmee overschrijd hij de regels van BDSM. Het is juist de taak van de Dom(me) om zorg te dragen over zijn/haar sub. Of het nu emotioneel of lichamelijk is. Soms kan het zijn dat er ‘letsel’ is opgelopen. Ook dan is het belangrijk dat een sub de nazorg krijgt die hij/zij nodig heeft.  In dit artikel belicht ik een topje over hoe belangrijk ‘aftercare’ is. Iedere sub heeft behoefte aan iets anders. Dat hangt ook helemaal van het spel af. Voor wie het onderdeel overslaat….in de wereld van BDSM is ‘aftercare’ een essentieel onderdeel. Neem er dus de tijd voor.. Nemen jullie de tijd na het spel? Laat het mij weten…subsworld555@gmail.com.