· 

Penis wordt groter...

Ooit afgevraagd wat de gemiddelde lengte van het mannelijke zaakje wereldwijd is? Dan ben je niet de enige. Amerikaanse en Italiaanse onderzoekers hebben zich in dit onderwerp verdiept en hebben het rapport naar buiten gebracht in ‘The World Journal of Men’s Health’ (bron Linda.nl).

 

En wat blijkt? De afgelopen jaren is het gemiddelde formaat – in stijve toestand, welteverstaan – gegroeid. Je vraagt je nu vast af hoe de onderzoekers van de Stanford-universiteit, de Italiaanse Vita-Salute San Raffaele Universiteit in Milaan en Universiteit Sapienza Roma te werk zijn gegaan. Nou, als volgt: de onderzoekers verzamelden van 1992 tot 2021 de gegevens van 55.000 mannen. En ja, meten is weten. Ze hebben de cijfers geanalyseerd en daaruit volgt dat de gemiddelde penislengte niet een klein beetje is toegenomen. De gemiddelde lengte van een piemel is met maar liefst 24 procent gestegen.

 

En hoeveel is dat dan precies in centimeters? Hoofdonderzoeker en professor urologie Michael Eisenberg vertelt over het onderzoek op Scope, de online site van de Stanford-universiteit. “De gemiddelde lengte in erectie is de afgelopen 29 jaar gestegen van gemiddeld 12,1 centimeter naar 15,2 centimeter”, vertelt hij. Dat de gemiddelde lengte zo is toegenomen, baart hem en de andere onderzoekers zorgen. “Elke verandering is zorgelijk, omdat ons voortplantingssysteem een belangrijk onderdeel is van de menselijke biologie”, legt hij uit. Eisenberg vertelt dat wanneer er zo’n snelle verandering te zien is, er iets groots – no pun intended – aan het gebeuren is in het lichaam. “We moeten proberen om erachter te komen wat de oorzaak is.”