· 

Een fanclub voor Holle Bolle Gijs?

Wie had dat gedacht? Holle Bolle Gijs uit de Efteling wordt een wel heel bekend karikatuur als het om….gaat. Volgens Nieuwsfeitje.nl werd onlangs een 30-jarige man opgepakt omdat hij in de Efteling flink tekeer ging met Holle Bolle Gijs. Waarschijnlijk kun je daar wel iets bij voorstellen als je Holle Bolle Gijs kent.

 

De man uit Almere werd door voorbijgangers betrapt terwijl hij seks had met Holle Bolle Gijs. Nadat de politie de man oppakte, verklaarde hij dat hij al een langere tijd een relatie had met Gijs. Bij zijn vorige bezoek zouden ze ruzie hebben gekregen en nu goedmaakseks hebben gehad. De rechter heeft besloten dat de man niet de gevangenis in gaat. Wel is hem verboden om ooit nog in de Efteling te verschijnen. Het is niet de eerste keer dat Holle Bolle Gijs in opspraak is.

 

Zo zou hij volgens de Telegraaf een klein half jaartje vreemde dingen tegen bezoekers zeggen. “Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.” Die woorden ving een bezoeker van de Efteling tijdens zijn bezoek op uit de mond van Holle Bolle Gijs. De man spitste zijn oren, luisterde nog eens, en …. De bezoeker, een fervent Efteling bezoeker, twitterde over het opmerkelijke vocabulaire waarna Omroep Brabant er als de kippen bij was om een woordvoerder van het attractiepark om uitleg te vragen. Die bevestigt dat er ’seks’ uit de mond van Gijs lijkt te komen. “Het is alleen niet wat hij bedoelt”, aldus woordvoerder Steven van Gils. “Hij probeert ’dankjewel’ in het Engels te zeggen, maar dat komt er niet helemaal lekker uit.” Volgens Van Gils ’hoor je ook een beetje wat je wil horen’, maar het park geeft toe dat het ’een beetje apart’ klinkt. “We gaan nog even met hem werken aan een taalcursus.” Dus mocht je binnenkort naar de Efteling gaan? Bezoek zeker Holle Bolle Gijs en laat weten wat jij van hem vindt? Misschien wordt het tijd voor een eigen fanclub...