· 

Meest waanzinnige ideeën....

Hallo Subje,

 

Op 31 januari schreef je een stuk over of een Dom(me) iets van je mag eisen? Los van je, naar mijn mening, juiste conclusies, dan toch ook het volgende: Je mag van een Dom(me) eisen dat hij/zij altijd rekening houdt met de grens van de sub. Natuurlijk mag een Dom(me) voorstellen of aangeven om een bepaalde grens over te gaan. Ik kan mij voorstellen dat, in het heetst van de strijd, de sub ineens toch wel open staat om, voorzichtig, eens iets te ondergaan. Maar als een sub 'nee' zegt, dan moet de Dom(me) hier gehoor aan geven.'With great power comes great responsibility'.

 

De huismeesteres van ons vaste adres is er ook helder over. Ze vertelde mij dat ze klanten weigert die er de meest waanzinnige fantasieën op na houden, 'die mannen hebben een tik in de zender'. 'Los van dat ze het fysiek niet eens vol zouden kunnen houden, is het ook ronduit gevaarlijk', zei ze. 'Verder zie ik nu veel vaker mails en verzoeken binnen komen van heel jonge mannen. Jonge mannen die nog helemaal geen idee hebben wat het is om in een volwassen relatie te zitten en meteen doorschieten naar SM. Dat kan nooit gezond zijn', gaat ze verder. '10 jaar geleden zag je relaties binnendruppelen die al  jaren samen waren en ineens, via wat meer spannende sex, de SM ontdekten en nu hier komen uitleven'. 'Kijk, dan heb je een basis om op terug te vallen, maar nu is het eerder, het is harder, het moet pijn doen en het moet extremer. Ook daarin heb ik, als meesteres, een verantwoording, en weiger ik beslist om erop in te gaan'. Ik denk dat deze meesteres het hart op de juiste plek heeft zitten en precies aanvoelt wat verantwoordelijkheid betekent.

 

Groet,

 

Marco