· 

Mag een Dom(me) iets van je eisen?

Mag iemand iets van jou eisen? Zeker als er nog geen sprake is van een Dom(me)/sub relatie? Een vraag die ik vaker voorbij zie komen. Veel mensen (lees subs) zijn op zoek naar, maar vinden het lastig om iemand te vinden die eerlijk en oprecht is.

 

Ik laat de betaalde Dom(mes)s achterwege, maar heb het over mensen die op iemand op bijvoorbeeld Insta reageren. Soms wordt bij het eerste contact al van alles van de ander verwacht. Iemand stelt meteen allerlei eisen waaraan de ander moet voldoen. Zo werd aan iemand in de eerste zin al gevraagd naar naam, leeftijd en foto. Dit alles op een commanderende toon. Waarop de persoon in kwestie reageerde dat hij dat niet meteen wilde zeggen omdat hij totaal geen idee had met wie hij aan het praten was. Daarop antwoorde de ander dat hij verplicht was aan dit verzoek te voldoen. Omdat hij daar niet verder op in ging, werd hij vervolgens geblokkeerd.

 

Het is niet de eerste keer dat ik dit soort verhalen hoor. Ook de opdrachten die sommige Dom(mes) vrijwel meteen aan subs opdragen zijn ‘bizar’ te noemen en tegen het gevaarlijke aan. In mijn relatie met mijn Dm is er geen sprake van ‘dwang’ of ‘moeten want anders…’ Zeker als je totaal nieuw voor elkaar bent, is dat geen optie. Wij hebben vanaf het begin afspraken gemaakt. Door mijn controle over te dragen aan mijn Dom weet ik dat hij de ‘macht’ die hij krijgt niet zal misbruiken.  Maar dat is proces. Alles wat hij doet, past binnen onze relatie.  Ik vind het raar dat als je elkaar totaal niet kent van alles eist. Mijn Meester mag niet alles van mij eisen, wel verlangen. Als ik iets echt niet wil, gebeurt het ook niet. Zo zag ik ergens hoe een sigaret op een tong van een sub werd uitgedrukt. Dat is voor mij een no-go.

 

Ik blijf er op hameren dat je eerst moet communiceren, elkaar moet leren kennen. Doms(mes) in spe moeten realiseren dat subs eigenlijk het voor het zeggen hebben. Dat zij degene zijn die ‘macht’ hebben, maar deze graag overdragen aan hun Dom(me). Een sub laat zich dus niet dwingen, maar laat zich sturen en doet er alles aan om haar/zijn Meester(es) te pleasen en het naar de zin te maken. Alles is in balans en daardoor in evenwicht. Soms lijkt het wel of sommige Dom(es) denken dat een sub niets heeft in te brengen en klakkeloos al hun opdrachten moet uitvoeren, Een sub is weliswaar ‘onderdanig’ maar zeker een sterk persoon die bij de juiste Meester(es) bereidt is om beetje bij beetje mee te gaan in wat zijn/haar Dom(me) opdraagt (verlangt). Hierbij  moet je kunnen vertrouwen op de kunde van de ander. Waarom ik de kriebels krijg als ik dit soort vragen krijg?  Omdat je als sub het recht moet hebben om te stoppen wanneer je wilt. Een goede Dom(me) zal hier alle respect voor hebben. Dus eigenlijk is er geen sprake van macht of het uitoefenen van machtspelletjes, maar controle die een sub graag op zich neemt om zo haar onderdanigheid aan haar/zijn Dom(me) te tonen.