Subs voor subs...wees eens wat liever voor elkaar

Ik kom het regelmatig tegen…zowel op social media als in real life. Het ´bitchen´ op elkaar. In plaats van een beetje vriendelijk te zijn tegen elkaar (vrouwen onderling), wordt de ander soms genadeloos neergemaaid. Ook onder subs gaat het er niet altijd even vriendelijk aan toe. Wij subs lijken zo onderdanig, misschien een beetje een brat af en toe, maar niets is minder waar.

 

In plaats van op te komen voor elkaar en/of (onder)steunen, is het concurreren geworden. De ander verkoopt zich als nog mooier, doet dingen die nog heftiger zijn en gaat nog verder in het spel. Natuurlijk kom ik ook vaak subs tegen die het tegenovergestelde zijn. Maar wat is het toch dat subs andere subs een slecht gevoel willen geven door negatief over hen te praten of zich voordoen dat zij een betere sub (versie) zouden zijn? Tuurlijk, niemand is heilig. Ook ik heb wel eens een mening over andere subs wat zij bijvoorbeeld posten. Toch hou ik liever mijn mening voor mij. Dat wil niet zeggen dat ik er soms een andere gedachtegang  op na hou en zeker niet altijd terecht of positief. 

 

Waarom is het toch zo’n vrouwending om de ander te kwetsen? Is het jaloers- of onzekerheid? Zijn subs eigenlijk echte bitchen? Niet alleen ‘loeren’ we naar elkaar wat de ander doet of zegt, we geven graag ook kritiek op de ander. Kunnen we elkaar niet beter ondersteunen? We willen allemaal graag iemands sub zijn en geven daar onze eigen invulling aan. Dat zou het moeten zijn tenminste. Het is toch iets tussen jou en je Dom? En als jullie tevreden zijn, heb je de zienswijze van een ander niet nodig. Hebben we niet vaak al genoeg aan onze omgeving die het nauwelijks of niet accepteren? Waarom zijn we niet een beetje liever voor elkaar? Het is zo (ge)makkelijk om elkaar te veroordelen op de manier waarop de ander het sub-zijn invult. Laten we het gewoon bij ons zelf houden hoe we ons leven willen leiden.

 

Al die mooie foto’s op bijvoorbeeld Insta kunnen mij als sub best onzeker maken. Het is soms een automatisme dat ik mij ga vergelijken met een ander. Of juist bevestiging zoek. Het is natuurlijk raar om een andere sub met argusogen in de gaten te houden terwijl dat nergens voor nodig is. Waarom mijzelf en anderen overtuigen dat een andere sub bijvoorbeeld geen echte sub zou zijn om maar een voorbeeld te noemen? Wie ben ik om daar iets van te vinden.  Ik zie als sub ook wel een andere kant. Dat subs juist heel geïnteresseerd zijn in elkaar. Elkaar ondersteunen en respecteren. Soms omdat we door Doms niet serieus worden genomen, maar ook omdat we elkaar willen helpen. Sub voor sub. Omdat we af en toe net dat steuntje nodig hebben of omdat we elkaar willen bijstaan bij een moeilijke beslissing. Dus subs laten we wat vaker elkaar openstaan voor elkaars opvattingen en meningen. We worden al genoeg bekritiseerd. Laten we trots zijn op wat we doen en wie we zijn. Want we zijn allemaal trotse subs van onze Dom.