· 

Going to the climax...

Ik hoor regelmatig dat mensen aan ´edgen´ doen; het uitstellen van een orgasme om zo de daarop volgende orgasme groter, intenser en aangenamer te maken. Niet alleen de opwinding wordt er door opgebouwd, maar ook het verlangen naar…Het gaat dus bij edgen om de controle van het orgasme.

 

Heb jij het wel eens geprobeerd, al dan niet in opdracht, om als je er heel dicht tegenaan zat te stoppen? Dus vlak voor de climax? Je gaat dus weer terug naar af. Wacht even en begint opnieuw. Dit proces kun je een paar keer herhalen. Ik moet zeggen dat ik niet, of nog niet, als ik kom het het altijd als intenser ervaar. Maar dat is natuurlijk mijn ervaring. Ik heb ook wel meegemaakt dat het eerder teleurstellend was en de zin op een gegeven moment zo goed als over was. Uiteraard speelt ook mee: wanneer, hoe of wat. De ene keer zit je net wat lekkerder in je vel, heb je meer zin of ligt het aan dan niet aan je partner. Je kunt dus samen met je Dom(me) edgen, maar het zeker ook alleen doen. Het kan een goede manier zijn om samen te ontdekken wat de ander prettig/spannend vindt. Ook kan het een mooie ontdekkingsreis zijn om je eigen lijf beter te leren kennen. Want wat vind jij echt lekker? Pas als je dat weet, kun je dat ook aangeven tijdens het spelen met je Dom(me). Edgen kan bijdrage aan meer zelfvertrouwen. Het belang van je eigen lichaam (goed) kennen, kan het spel verrijken.

 

Wil je samen met je Dom(me)  gaan experimenteren? Dan is het van belang dat je goed communiceert met elkaar. Spreek van te voren af hoe je gaat aangeven dat je bijna gaat klaarkomen zodat hij/zij kan stoppen. Voor de Dom (me) geldt dat hij/zij zijn/haar sub de tijd geeft om bij te komen voordat hij/zij weer van vooraf aan begint. Mocht je het echt niet kunnen tegenhouden? Laat het gebeuren en geniet ervan. De volgende keer beter. Ook mannen kunnen veel plezier beleven aan edgen. Vooral mannen die snel klaarkomen kunnen zo leren om hun orgasme uit te stellen. Het nadeel is wel dat het punt van klaarkomen iets moeilijker te herkennen is en eenmaal het hoogtepunt bereikt, tenminste dat is wat ik hoor, niet of nauwelijks omkeerbaar is.

 

Hoewel de meeste mensen edgen gebruiken omdat zij moeite hebben met het uitstellen van een orgasme kan het dus ook worden gebruikt tijdens het spel tussen jou en je Dom (me). Maar heb je er geen ervaring mee, ga dan een keer met jezelf aan de slag. Oefenen op jezelf dus. Niet iedere vrouw komt klaar. Dus neem de tijd. Er zijn fantastische speeltjes die je erbij kunnen helpen. Ga lekker met jezelf op ontdekkingstocht en kom er achter wat voor jou werkt en wat niet. Masturbeer tot je het gevoel krijgt dat je gaat klaarkomen en stop. Leg je speeltje opzij en pak bijvoorbeeld even je mobiel voor de nodige afleiding. Begin weer van vooraf aan en herhaal dit enkele keren. Het kan heel goed zijn dat edgen niets voor jou is. Ook dat is geen probleem. Het moet voor ontspanning zorgen. Dus niets moet of je nu sub bent of gewoon beoefenaar van....