· 

Wees zuinig op je sub...

Gelden er ongeschreven regels in de BDSM wereld? En houdt een Dom(me) zich  er aan? Dat is een vraag die ik af en toe per mail krijg gesteld. Ik bedoel hiermee niet onderlinge afspraken zoals het hebben van bijvoorbeeld een stopwoord, maar meer hoeveel respect er is voor elkaar.

 

De wereld van de BDSM heeft zeker ook zijn mindere kanten. Er lopen veel zogenaamde Doms(mes) rond die denken dat ze iedereen kunnen aanspreken met woorden als: slet, hoer en of slaaf. Die als ze geen gehoor krijgen, je de huid vol schelden. Daarnaast zijn er Doms die een subje onder hun hoede nemen en vervolgens ‘gebruiken’ waarna ze gekwetst achterblijven en waardoor hun zelfvertrouwen een flinke deuk oploopt.  Sommigen gaan zover dat ze met hun sub één grote ‘mindgame’ spelen. Dat laatste kan heel aantrekkelijk zijn als het met de juiste intentie wordt gespeeld. De bedoeling van dit artikel is overigens niet om mensen in een kwaad daglicht te stellen. Ik lees echter te vaak verhalen van subs die geknakt worden achtergelaten doordat ze door hun ‘Meester (es) niet serieus worden genomen en hij/zij eerder uit zijn op eigen belang. Een sub heeft misschien de eindbeslissing en op sommige vlakken de touwtjes in handen dat neemt niet weg dat er regelmatig zwaar overheen wordt gewalst. Je kunt je afvragen of hij of zij wel de naam Dom(me) waard is. In mijn ogen niet. Het is altijd spijtig om te lezen dat mensen soms een heel negatieve ervaringen hebben. Doms(mes) moeten hun sub dan ook niet voor lief nemen. Het is best wel wat om je volledig over te geven aan iemand. Zeker in het begin. Een sub is kwetsbaar. Daar moet je zuinig op zijn.

 

Daarnaast heb je subs die het niet zo nauw nemen met alles. Die van de ene Dom naar de andere Dom hoppen. Ook hier vraag ik mij af of je wel met 'echte' subs te maken hebt. Elkaar kwetsen komt dus regelmatig voor en vaak harder (anders) aan dan in vanille-relatie . Zo hoorde ik een verhaal van een Dom die niet helemaal eerlijk was geweest tegen zijn sub. De vrouw voelde zich gekwetsts en had moeite om haar Meester nog te vertrouwen. Het gevolg was dat het spel niet meer zo gepassioneerd was waarop de twee besloten er een punt achter te zetten. Subje was nog niet vertrokken of er diende zich allerlei subs aan. Dit gebeurde deels open en bloot op social media waardoor de sub zich nog rotter voelde. Veel subs weten zich geweldig te verkopen. Als puntje bij paaltje komt valt dit vaak tegen. Als je elkaar een paar jaar kent, heb je een goede band opgebouwd. Het kan zo mooi klinken, maar pas op voor wat je er voor opgeeft. Inmiddels zijn de twee weer in gesprek en proberen ze opnieuw elkaar te ontdekken, maar de barst is er.

 

 

Dus ja, ik geloof zeker dat er ongeschreven regels gelden en/of zijn. Als je een vaste Dom(me) hebt, mag je van elkaar verwachten dat naast respect en openheid je ook eerlijk naar elkaar toe bent. Jouw gedrag of keuzes kunnen een grote impact hebben op de ander. Geef duidelijk aan waar je wel of niet van bent gediend. Laat je niet door een onbekende wegzetten als een ‘slet’. Ga niet met de eerste de beste in zee, geef zeker niet meteen je telefoonnummer of stuur foto’s.  En praat, praat, praat.