Ongrijpbaar en niet te begrijpen...

Ongrijpbaar en niet te begrijpen… Dat is wat BDSM bij sommige mensen oproept. Fascinerend, maar zeker ook afstotend. Elke keer verbaas ik mij weer als ik hoor hoe mensen tegen een D/s relatie aankijken. Iedereen staat, een beetje lacherig, open voor verhalen. Maar ik zie ook ‘verbazing’ in hun ogen als ik er over vertel.

 

Voor mijn werk maak ik vaak gebruik van de bus. Voor mij een mooi moment om mijn Insta te bekijken. Op mijn Insta post ik dingen die direct of indirect te maken hebben met mijn sub-zijn. Waar ik geen rekening mee had gehouden, tot nu toe, is dat mensen achter mij kennelijk al heel snel doorhebben dat waar ik naar kijk er best interessant uitziet. Zo werd ik er op geattendeerd dat iemand mij aan het filmen was. Wat op mijn mobiel te zien valt dan. Bizar als je weet dat het allemaal redelijk onschuldig is. Want wat er op staat, met in je achterhoofd dat de ‘Insta-politie’ meekijkt, kan nooit heel erg zijn. Voor je het weet, word je namelijk geblokkeerd. Het geeft wel stof tot nadenken.

 

Veel mensen hebben dominante en/of onderdanige eigenschappen. Volgens mijn Meester houden de meeste dominante mensen graag de ‘controle’ over..., hebben geen moeite met keuzes maken en geven doorgaans de richting aan.  Een sub ‘pleased’, volgt en wilt structuur en aandacht. Ik herken mij daar deels in. Het klopt… ik ben zeker onderdanig, hou van aandacht, vind het heerlijk als iemand de leiding neemt, maar kan zeker ook op eigen benen staan. Dat er zoveel belangstelling voor is, vind ik niet vreemd. Ik merk dat er behoorlijk wat mensen zijn die ‘het best wel eens willen proberen’, zoals ze zelf zeggen. Maar ben je dan meteen een sub? Of een Dom(me)?  Hoe ik er over denk niet. Dat wil niet zeggen dat onder deze mensen geen ‘nieuwe’ subs of Doms(mes) zitten. Een deel zoekt vaak iemand om er achter te komen of hij/zij BDSM prettig vindt om zo op een natuurlijke wijze hun sub (of dom)zijn verder te ontwikkelen.

 

Een vriendin van mij heeft onlangs aan het sub-zijn geroken, maar laat het voor nu voor wat het is. Ze heeft er van genoten. Toch was het net niet wat ze zocht en kan ze zich niet helemaal vinden in de rol van sub. Sommige mensen vinden bepaalde onderdelen prettig. Zo gaf ze aan dat ze een tik op haar billen enorm opwindend vindt. Je bent dan niet meteen een sub. Er zijn genoeg mensen die houden van kinky seks. Het is zeker een tak van de BDSM, maar heeft niets te maken met sub en Dom(me) zijn. Je kunt het eerder groeperen onder de noemer  ‘ruige seks’. Zo is er een groep mensen die zonder deze vorm van seks niet kunnen klaarkomen. Die het nodig hebben. Wilde seks in combinatie met enkele speeltjes die ook door Doms(mes) worden gebruikt.

 

Na het incidentje in de bus, dat waarschijnlijk niet de eerste was, ben ik iets meer gaan opletten. Ik ben sowieso altijd voorzichtig met wat ik post en zal, om onder meer deze reden, niet zo snel een foto van mezelf plaatsen. Ik weet hoe snel iets viraal kan gaan. Schaam ik mij ervoor? Nee! Ik heb geleerd om een trotse sub te zijn en dat ben ik ook.