· 

Een paling in je anus...

Soms kom je verhalen tegen waarvan je denkt….Hoe kan dit! Dit er zeker één van en dateert alweer uit 2020. Er is niet veel gezond verstand voor nodig om te weten dat het stoppen van een levende (of een dode) paling in iemands achterwerk geen goed idee is. Liu, een volwassen man uit China, besloot om dit wel te doen. Het werd hem bijna fataal (bron trendnieuws).

 

De 49-jarige man uit het Baiyun-district in Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong in Zuid-China, moest volgens een rapport van The Sun met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht waar de paling met succes werd verwijderd. De man had al geruime tijd last van verstoppingen en vroeg ‘medisch advies’ aan zijn vrienden. Zij vertelde dat de man, om van zijn constipatie af te komen, een levende paling in zijn anus moest stoppen. Liu ging met het ‘idee’ van zijn vrienden aan de slag. Helaas pakte het anders uit en moest hij zich met hevige buikpuin in het ziekenhuis laten opnemen. Hij weigerde daarbij om de artsen te vertellen dat hij een lange paling, maar liefst 50 cm, in zijn anus had gestopt.

Artsen in het ziekenhuis zeiden dat hij kwam klagen over ernstige maagpijn en dat hij verder niets zei. Hij werd met spoed naar de operatiekamer gebracht waar een operatie werd uitgevoerd. De artsen waren geschokt toen ze een dikke paling van ongeveer 3 cm dikte in zijn maag vonden. Dr. Zhao Zhirong, die Liu opereerde, zei: “We openden zijn maag en zagen de paling tussen zijn ontlasting en voedselresten. Hij leed ook aan een lekke pancreas.” De artsen kwamen erachter dat de paling zijn darm had gescheurd. Ook zijn maag had beschadigingen opgelopen waardoor het bijna zijn dood werd.

 

De dokter zei dat palingen bekend staan in het graven, normaliter in grond, maar dit keer in Liu’s lichaam. Dat is wat de schade heeft gemaximaliseerd. “Aziatische moeraspalingen hebben een slank lichaam waardoor ze makkelijk kunnen verplaatsen en efficiënt kunnen graven.

Hun tanden zien eruit als borstelharen. Ze hebben één V-vormige kieuw onder hun hoofd,” zei de arts. De artsen zeiden dat Liu zou zijn gestorven als hij later was geopereerd. “Toen we de patiënt na de operatie er naar  vroegen, zei hij dat de paling vanzelf in hem was gezwommen. Later gaf hij toe dat hij hem daar zelf had ingestopt” zei Zhirong. Pas dus mar op waar je mee speelt.