Kijk eens wat vaker naar elkaar om....

Subs en Doms, Doms en subs…..je hebt ze in allerlei soorten en maten. Met elk een andere blik op…. Iedereen geeft er dan ook een eigen invulling aan. Uiteraard is daar niets mis mee. Wel heb ik het gevoel dat twintigers en dertigers er anders in staan.

 

Over die laatste categorie wil ik het deze keer hebben. Jonge mensen zien en beleven het (hun sub-zijn) anders. Los van het feit dat er veel subs (met name vrouwen) op zoek zijn naar een Daddy (of er al één hebben). Dat laat ik even terzijde. Wat mij opvalt, is dat veel (aankomende, jonge) subs vinden (denken) dat ze het beter weten. Met nul ervaring kondigen ze aan overal voor open te staan.  Vierentwintig uur per dag ‘gewillig’ te zijn en strooien ze met fantastische uitspraken en quotes. Ik geloof best dat er elke keer een nieuwe generatie subs opstaat die het ‘sub-zijn’ anders ziet en ervaart. Dat is alleen maar goed. Wel denk ik dat de basis van BDSM niet veranderd. Ik vind, en zal daar altijd achterstaan, dat je nooit zomaar, naar één of twee ontmoetingen, ‘all the way’ moet gaan. Daarmee bedoel ik dat je als sub, je overlevert aan een voor jou vaak totaal onbekende Dom.

 

Loop niet te hard van stapel. Neem je tijd, bouw het op. Hoe kun je zeggen dat je bijvoorbeeld van ‘pijn’ houdt als je nooit (echt) ervaren hebt hoe bijvoorbeeld een zweep op je huid aanvoelt. Je kunt er inderdaad een prachtige, erotische of  mooie voorstelling bij hebben, maar de werkelijkheid is anders. Een fantasie komt doorgaans niet overeen met de realiteit. En dat is ook echt zo. Naast het fysieke is er ook het psychische stuk. Het kan dingen bij je los maken die je misschien niet had verwacht. Jonge subs zijn erg enthousiast en stappen vaak, zonder ergens goed over na te denken, in. Ik heb gemerkt dat ze vaak eigenwijs zijn en niet zitten te wachten op raad of advies van andere subs. Dat is jammer. Ik hoef en wil niemand de les lezen, maar je kunt enorm veel van elkaar leren. Ik geloof dat je er als sub van kunt groeien en je er je profijt mee kunt doen. Subjes (onderling) zouden elkaar dan ook veel vaker moeten omarmen in plaats van elkaar de ‘loef’ te willen afsteken.

 

 Er is helaas veel ‘haat en nijd’ onderling. Waarbij van alles in de strijd wordt gegooid waaronder hoe ver een sub voor haar/zijn Dom wilt gaan. En dat vind ik een kwalijke ontwikkeling. Het is geen strijd.  Ik zit niet te wachten op een andere sub die mij aanspreekt of ik wel een ‘echte sub‘ ben of mij neerzet alsof ik net kom kijken en van niets weet. Daar heb ik dus wel moeite mee. Een jong schaapje dat denkt te weten hoe de wereld van BDSM in elkaar steekt met nul komma nul ervaring. Meestal schut ik het van mij af. Na vier jaar, met een vaste Meester, weet ik dat ik op veel vlakken nog maar aan het begin sta van…. Dus lieve subs, kijk eens wat vaker naar je mede-sub om. Je bent geen concurrent. Leer van elkaar en neem het mee in je eigen ontwikkeling als sub. En, ja ook ik moet geduld gaan opbrengen om goed te luisteren naar wat de nieuwe generatie subs te melden heeft. Het is een fascinerende wereld….