· 

Hoe groot is je penis?

In de zomermaanden valt er minder te schrijven. Zo kwam ik tijdens het 'googlen' enkele artikelen tegen over ‘penisvergroting’. Veel mannen zijn bang dat ze een te kleine penis hebben, terwijl dat vaak niet het geval is. Ze gaan dan namelijk uit van hun penis in slappe toestand. De lengte hiervan kan erg verschillen.

 

Sommige mannen hebben namelijk een penis die in erectie veel groter is dan in slappe toestand. Dit wordt ook wel een ‘grower’ (groeier) genoemd. Er zijn ook mannen wiens penissen in slappe toestand al redelijk groot zijn. Deze groeien in erectie nog maar weinig en worden ‘shower’ (uitslover) genoemd. De meeste mannen zijn een grower. Deze penis wordt dus een stuk groter in erectie. Het heeft daarom helemaal geen zin om je penis in slappe toestand te meten. Daar gaat het immers ook niet om; tijdens de seks is je penis namelijk stijf! in erectie meten.

 

Hoe meet je nu eenvoudig je penis? Zorg daarvoor ten eerste dat je een erectie hebt. Vervolgens pak je een meetlint of rolmaat. Houd het begin tegen je schaambeen aan (dat is waar je schaamhaar zit). Rol het meetinstrument uit en meet de lengte van je penis vanaf het schaambeen tot het uiteinde van de eikel. Je weet nu wat jouw penislengte is. Het gaat echter niet alleen om de lengte, maar vooral ook om de dikte van de penis. Veel mannen weten dit niet, maar vrouwen vinden de dikte van een penis vaak belangrijker bij seks dan de lengte. Gebruik het meetlint daarom ook om de omtrek van je penis te meten in stijve toestand. Je weet nu wel de lengte en dikte van jouw penis, maar daar heb je nog niet zoveel aan. Je wilt natuurlijk weten hoe groot jouw penis is in vergelijking tot de gemiddelde penis. Het verschilt nogal per land hoe groot de gemiddelde penis is. In Roemenië is de gemiddelde penis best klein, terwijl die in Frankrijk een stuk groter is.

 

In Nederland is de gemiddelde penislengte ongeveer 15,6 centimeter. De gemiddelde omtrek is zo’n 13,5 centimeter (bron wordpenis). Dat betekent dat de gemiddelde penisgrootte in Nederland best groot is. Volgens de data op deze website hebben Nederlanders zelfs de grootste penissen van alle Europeanen! De gemiddelde penislengte over de hele wereld is 13,2 centimeter. Veel mannen praten over penisgrootte alsof het de belangrijkste zaak in de wereld is. Als je een kleinere penis hebt, zou je minder mannelijk zijn evenals slechter in bed. Althans, dat is hoe veel mannen het zien. Voordat je verder leest hoe je jouw penis kunt vergroten, wil ik dat je het volgende weet. Zo lang je geen micropenis (een penis die in erectie kleiner is dan 7 centimeter) hebt, is er eigenlijk niets aan de hand. Sterker nog, in een recent onderzoek komt naar voren dat de ‘ideale penislengte’ volgens mannen bijna een centimeter groter is dan volgens vrouwen (bron bedbible.com/penis-size-statistics/).