· 

Zin of geen zin hebben in...

Zin...geen zin…zin maken….Hoe zit het eigenlijk bij jullie? Onlangs kreeg ik de vraag of ik eigenlijk altijd wel zin heb om bijvoorbeeld te ‘spelen?’ Kan het zomaar zijn, dat net als bij vanille seks, de ander soms totaal geen behoefte heeft om in de ‘rol te kruipen van…’

 

Als je social media moet geloven, is iedereen dagelijks zo ‘horney’ als het maar zijn kan. Wordt er non stop afgesproken, gespankt en nog veel meer. Maar wat is realiteit? Al zou ik het willen, ontbreekt het mij vaak aan tijd.  En word ik soms zo opgeslokt door dagelijkse beslommeringen dat mijn hoofd elders zit. Dat wil niet zeggen dat ik dan geen sub meer ben. Elke dag ben ik mij er van bewust dat ik een sub ben. In die hoedanigheid ben ik er ook mee bezig. Volgens de vraagster, die net als mij sub is en een Meester heeft, vind ze het soms best moeilijk als ze al die verhalen om haar heen moet geloven.  “Soms krijg ik een appje met een opdracht van mijn Meester. Op hetzelfde moment zeurt de kleine aan mijn kop dat hij naar buiten wilt. De poes probeert iets van de aanrecht te snaaien en het eten dat ik aan het voorbereiden ben staat op het punt van het koken, De bel ringt en ik zie uit mijn ooghoek dat  de postbezorger voor de deurstaat. Natuurlijk zijn deze situaties uitzonderlijk, maar het is meer om aan te geven dat ik, hoe graag ik ook een voorbeeldige sub wil zijn, hier niet altijd[sg1]  aan kan voldoen.”

 

Ik herken mij daar wel in. En geloof ook zeker dat veel Doms en subs voor hetzelfde dilemma staan. “Als ik afspreek met mijn Meester heb ik altijd zin om hem te zien. Wel moet ik soms even switchen. Mijn gedachtes uitzetten en gewoon alleen sub zijn. Hoe zit het bij anderen?”. Omdat wij geruime tijd van tevoren afspreken, ben ik altijd blij als mijn Meester er is. Wel merk ik, dat je er elke keer anders instaat. De ene keer is het makkelijker om je over te geven aan en de andere keer duurt het wat langer omdat je met je hoofd elders zit. “Het voelt soms of ik daardoor een mindere sub ben. Niet echt ofzo omdat ik, hoe graag ik ook wil, niet meteen die switch kan maken. Dus vraag ik mij bij die berichten af of het schone schijn is. Of andere subs dag en nacht sub-zijn en paraat staan wat mij haast onmogelijk lijkt.”

 

Ik zelf ben dag en nacht sub. Inmiddels is het een stukje van mijn leven geworden. De uitvoer ervan is soms wat meer en soms wat minder. Zo ben ik echt niet elke dag ‘horney’ of verlang ik naar billenkoek. Simpelweg omdat mijn prioriteiten op dat moment elders liggen. Maar sluimerend ‘ja’. Dat maakt het voor mijn gevoel extra spannend. Waarom? Omdat ik tijdens werk bijvoorbeeld, als ik even niets heb te doen, opeens heftig kan verlangen naar een spanking op de billen. En dat geeft net weer dat beetje energie om de rest van de dag door te komen. Daarnaast vind ik dat je in een goede relatie best kunt aangeven dat je een drukke week of dag achter de rug hebt. De ander kan je juist daarbij helpen om te ontspannen. En mocht je echt even geen zin hebben om te ‘spelen?’. Ben eerlijk en open naar elkaar en geloof niet alles wat op social media staat.