Veilig in je eigen cocon...open voor je Meester

En dan is het weer eens tijd om te spelen… Soms hebben we veel tijd, de andere keer minder. Je kunt dat leuk of minder vinden, maar het is wat het is. Soms moet je kansen grijpen om ook van korte speelmomenten intens te kunnen genieten.

 

Eén van de dingen die ik graag wilde ervaren was een bondage. Beginnende net boven de navel tot aan boven de borst. Daarbij word je stevig ingebonden wat in het begin ongemakkelijk (aan)voelt. De polsen worden daarbij op de rug met touwen vastgemaakt. Het eerste wat opvalt, is dat je minder makkelijk adem kunt halen. De ademhaling voelt anders aan, zwaarder. Of beter gezegd je moet meer door de longen ademen. Daar is overigens niets engs aan. Want mocht ik het uiteindelijk helemaal niets vinden, dan weet ik (vertrouw er op) dat mijn Meester mij weer losmaakt. Aan de andere kant is het superspannend om zo te worden vastgebonden. Hoewel je totaal bent overgeleverd aan je Meester(es) kan het ook heel veilig aanvoelen. Ingebonden zijn, geeft mij een heel intiem gevoel.

 

Bondage is heftig, maar leuk. Dat klopt want bondage gaat het om het ontnemen van de bewegingsvrijheid van de ander en/of prikkelen van de zintuigen. Het levert beide partijen iets op. Ik heb het geluk dat ik een Meester heb die ervaring heeft met knooptechnieken en daar ook zichtbaar van kan genieten. Ook hier geldt ga alleen met touw spelen als je iemand vertrouwt. Ik hoor vaak dat mensen met het eerste het beste touw willen werken en daar best eigenwijs in zijn. Pas daarvoor op. Niet elk touw is geschikt voor bondage. Daarnaast praat met elkaar wat je kan verwachten, waar je tegen opziet en wat je niet wilt. Voor ons is het de eerste stap naar... Zo werken we de laatste tijd vaker met een leren kap. De simpele variant. Eén waarbij zeker je zicht wordt afgesloten, je minder hoort en op je ademhaling moet letten.  Je hebt daar heel heftige varianten in. Dus laat mij voor een tweede keer zeggen dat ik nog gewoon kan ademhalen. En ja, zo’n kap omsluit het hoofd volledig. Er zitten gaten in voor mond en ogen. Je Meester(es) kan middels een afneembare blinddoek voor ogen en mond bepalen welke zintuigen hij/zij wil afsluiten. Een heerlijk speeltje. Met een kap op kun je helemaal afsluiten van de buitenwereld en bij jezelf naar binnen treden. 

 

De volgende stap is dus een combinatie van kap en bondage. Bijna niets zien, horen, kunnen  en helemaal gefocust zijn op je ademhaling. Veilig in je eigen cocon, maar ‘open’ voor je Meester(es). BDSM is ook nieuwe dingen ontdekken. Soms uit je comfortzone stappen, maar wel veilig. Nogmaals het draait echt niet allemaal om pijn, maar ook om heel veel dingen die niet comfortabel zijn. Als ik vastgebonden met armen op mijn rug op bed lig, is dat niet prettig. Helemaal als dan ook nog eens je enkels worden vastgeknoopt aan het uiteinde van het bed. Soms denk ik echt ‘dit kan ik niet’….maar als je je overgeeft en openstaat voor...staat je een geweldig mooie ervaring te wachten.