Er even doorheen zitten...

En dan ben je opeens verkouden. Flink verkouden. Ook weer niet zo heel raar als iedereen om je heen loopt te hoesten en te snotteren. Het betekent wel een pas op de plaats. Met een loopneus valt er weinig te spelen. De gezondheid van een sub is belangrijk. Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch. Aan de Dom de taak om goed in de gaten te houden of het (wel) goed met zijn/haar sub gaat. Immers de lijn waarop BDSM zich afspeelt is flinterdun. Als 1 van de twee ´spelers´ zich niet goed voelt, is de kans groot dat er verkeerde keuzes worden gemaakt en de band van vertrouwen wordt geschaad. Of misschien zelfs wel erger...

 

Ik denk dat als je een D/s-relatie hebt je altijd duidelijk moet zijn in hoe je je voelt. Lichamelijk is natuurlijk makkelijker om iets mee te doen. Op de fysieke gezondheid kom ik een andere keer terug. Een goede Dom zal altijd met adviezen komen hoe je snel weer beter wordt. Niet alleen om hem te kunnen pleasen, maar ook omdat een ‘gezonde’ sub beter in haar vel zit en daardoor zelf ook meer plezier beleefd aan het samenzijn met haar/zijn Dom. Voor mij was het best een beproeving. Bijna twee weken je niet lekker voelen en alleen maar verlangen naar je bank om op te hangen. Niet ziek genoeg zijn om niet te kunnen werken, maar niet lekker genoeg om je niet te kunnen focussen op Insta of je site. Of de wereld van BDSM er gewoon even niet toe doet.  Een vreemde gewaarwording om zo rond te hobbelen. Na heel wat verse salie theetjes, hot coldrex, warme douches en een heerlijk bed komen we weer een beetje terug in de werkelijkheid. Mijn hoofd bukt iets minder hard, de neus snottert nauwelijks nog en mijn keel voelt al wat beter aan. Niet alleen ‘me’, maar ook als sub begin ik op te knappen en krijg weer iets meer zin in onder meer een lekkere spanking.

 

 

Volgens mij was het in de film `Fifty shades of..` waarin de Dom (als je hem zo wilt noemen) zijn sub de opdracht gaf om goed voor haar zelf te zorgen. Dus sporten, gezond eten en genoeg slaap. Sporten is niet echt mijn ding. Ik geloof er ook heilig in dat ´sporten´ niet voor ieder mens is weggelegd. Dat wil niet zeggen dat je niet moet bewegen. Dus een stuk lopen of een keer de fiets pakken, vind ik een mooi alternatief. Met slapen of niet te laat naar bed gaan, heb ik nooit moeite gehad. Ik eet redelijk gezond, maar dat kan altijd beter. Genoeg verbeterpunten nog te behalen. Als je je even minder in je vel voelt, weet je weer hoe fijn het is als je ´s morgens gewoon uit je bed kunt springen en je ding kunt doen. Ik hoop echt dat met de komende dagen de laatste sporen verdwijnen en ik deze week weer naar mijn Meester kan of dat hij mij kan komen opzoeken. Een goede Dom geeft je overigens alle tijd om uit te zieken en weer op kracht te komen. Wees als mens, en zeker ook als sub, zuinig op je lijf. Ga niet over je grenzen heen en durf ´nee´ te zeggen als je lichamelijk er even doorheen zit.