· 

Vibrators en bekkenbodemspieren

Afgelopen week kwam ik in AD een artikel over vibrators en bekkenbodemspieren tegen. Zo valt te lezen dat vibrators niet alleen leuk in bed zijn, maar ook nog eens ontzettend heilzaam. Volgens Amerikaanse urologen blijkt namelijk uit onderzoek dat het seksspeeltje kan helpen bij het verstevigen van de bekkenbodemspieren en incontinentieklachten.

 

In een artikel op de website van ´The journal of urology´, een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift onder urologen, vragen specialisten zich af of het niet eens tijd wordt de vibrator voor te schrijven in de behandeling van bepaalde problemen. Want uit de weinige onderzoeken die er zijn naar de vibrerende staaf,  blijkt de  vibrator soms ´wonderen´ te verrichten. Naast dat het de seksuele ervaring van een vrouw helpt te verbeteren en ‘positief correleert met een verhoogd seksueel verlangen’, verbeterde het apparaat de bekkenbodemspierkracht en hielp het bij incontinentieproblemen. Maar, zo schrijven de urologen, vibrators zijn (nog) niet goed bestudeerd. ``Gezien de veelbelovende voordelen die in de artikelen worden aangetoond, moet er meer onderzoek worden gedaan naar de bruikbaarheid van de vibrators``, concluderen ze. ``Maar we kunnen ze nu al toevoegen aan ons arsenaal voor de behandeling van bekkenbodemaandoeningen, omdat ze mogelijk voordelen hebben voor de bekkengezondheid``. De Nederlandse Vereniging voor Urologie zegt dat de beschreven behandeling niet algemeen bekend is in urologisch Nederland. Ook de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie is er niet bekend mee. Beide clubs gaan het onderzoek lezen.

 

Een ode aan de vibrator dus. En dat is niet gek. Veel mensen zijn in het bezit van een vibrator. Bijna één op de vijf vrouwen geeft aan het seksspeeltje meestal zonder partner te gebruiken, één op de drie gebruikt het samen met de mannelijke partner. En geef  ze eens ongelijk. Of je hem nu gebruikt voor je bekkenbodem of genot, elke vrouw zou het liefst meerderen moeten hebben. Hoe kan het ook anders. Er zijn ontzettend veel verschillende vibrators te koop. Met verschillende designs; van een kleine die lijkt op een computermuis, tot een grote die op een microfoon lijkt. Ze zijn er speciaal voor hem, voor haar, en om samen met te spelen. Met lieflijke en zachte trillingen, tot krachtige vibraties waarmee je ook spieren een ontspannende massage kunt geven.

 

En heb je geen idee wat een vibrator is? Een vibrator kan worden gebruikt om met trillingen de clitoris te stimuleren of door middel van penetratie de gehele vagina te stimuleren. De vibrator is een prima hulpmiddel om afwisseling in je seksleven aan te brengen. Een vibrator kan bij het voorspel helpen om lustgevoelens op te wekken en opgewonden te raken (bij zowel de vrouw als de man). Ook kan een vibrator worden gebruikt om tijdens de seks de clitoris te stimuleren. Hierdoor kan het uiteindelijk makkelijker zijn voor een vrouw om tijdens de seks tot een orgasme te komen. Veel vrouwen bereiken namelijk geen orgasme door alleen penetratie. Een vibrator is echter geen wondermiddel voor problemen met of tijdens de seks! Wanneer je een vibrator gebruikt, dan is het meestal prettiger als je dit doet in combinatie met een glijmiddel. Ik ben blij met mijn vibrators  en kan alleen maar zeggen : experimenteer. Bekkenbodemspieren of niet.