Meer dan alleen spannend..

Als ik social media moet geloven, en dan denk ik onder meer aan Insta, zijn de meeste Doms ruige mannen gekleed in pak.  Zittend op een stoel met in hun hand een zweep of aan hun voeten een onderdanige sub. Of stoere vrouwen doorgaans gekleed in strakke leren of lak pakjes met eveneens een zweep in hun hand. Veel van hetzelfde. Soms zit er een mooie afbeelding tussen, maar realistisch: niet echt.

 

 

Natuurlijk staan bij deze foto’s spannende quotes en of verhaaltjes. Als je op deze informatie moet afgaan, gaat het er bij de meeste stellen zeer heftig aan toe. En komt de sub er alleen met zeer rode billen (kapot) vanaf om maar een voorbeeld te noemen. Dan druk ik mij nog zwakjes uit. Zo zag ik onlangs foto’s voorbij komen waar de tong van de sub als asbak werd gebruikt. De Dom drukte onder meer zijn peuk op haar tong uit. Ieder zijn ding. Dat zonder meer. Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat daarmee een grens wordt overschreden waardoor het lijkt of dat de norm is in de wereld van BDSM. Het keiharde… subs die extreem onder handen worden genomen en of worden vernederd. Of dat meer regel is dan uitzondering. Uiteraard zullen er subs zijn die daar voor kiezen, maar de meesten zitten toch meer aan de andere kant.

 

Subtielere plaatjes krijgen minder likes waardoor de één nog meer op de andere lijkt. Met verbazing volg ik dan ook vele subs en Doms in hun zoektocht naar/en of hun leefstijl. Soms is het zo onwerkelijk dat ik denk ‘hoe combineer je het’.  Je moet toch ook werken, eten, slapen en soms iets met je vrienden ondernemen? Veel is fake, in scene gezet of verdraaid. Daar ben ik mij bewust van. Is de werkelijkheid dan zo saai dat anderen dat liever niet willen zien of horen? Als ik er met mensen over praat, kiezen de meesten voor een iets mildere aanpak. Vinden ze veel dingen niet gepast. Of ook niet passend in hun leefstijl. Liggen hun voorkeuren (ook) elders. Het gaat mij overigens niet om gelijk te hebben, maar de werkelijkheid is mijn ogen net even anders. Mijn Meester en ik zoeken ook onze grenzen op. Ontdekken nieuwe wegen en gaan uitdagingen niet uit de weg. Misschien ziet het er minder gelikt uit als op foto’s. Toch is het meer dan alleen spannend.

 

Aan de andere kant blijven foto’s en afbeeldingen van anderen mij inspireren en boeien. Zetten mij aan tot….Het kan mij ook onzeker maken in de zin van ‘ben ik wel een echte sub?’ Ook blijf ik heel nieuwsgierig naar hoe anderen het leven als een sub ervaren. Hoe zij omgaan bij het zien van al die foto’s en filmpjes. Hoe staan zij als sub in het leven?. Ik volg inmiddels mijn eigen pad en blijf mijn eigen afbeeldingen posten en ga daarin niet mee met de rest. Wat goed voelt voor mij, hoeft een ander niet te vinden. In mijn ogen is er niet één type Dom of sub.