Drank, drugs en BDSM werken niet...

 

Ik lees er regelmatig over…seks en drugs. Ook ik heb in het verleden onder invloed van…fantastische vanille seks gehad. Toch vind ik het in combinatie met BDSM minder voor de hand liggend. Drugs werken voor iedereen anders dus ik zou nooit onder invloed van…mij zomaar kunnen overgeven aan de grillen van mijn Dom.

 

Het gebruik van alcohol kan remmingen wegnemen. Dat kan fijn zijn als je een keer helemaal wilt overgeven. Aan de andere kant ben je soms niet meer helder en alert genoeg om de juiste keuzes te maken. Mij lijkt het dat je veel gauwer je laat meelepen in het spel en dat je Dom daardoor makkelijker over jouw grenzen gaat. Onbewust. Ik kan mij zomaar voorstellen dat je bijvoorbeeld net wat harder wordt geslagen en dit door de alcohol niet voelt. Je kunt niet duidelijk je grens meer aangeven. Of dat je een uitdaging aangaat die je normaal niet ziet zitten. Voor het moment kun je er oké mee zijn, maar na afloop je er behoorlijk rot over voelen.

 

Het gebruik van coke in combinatie met seks wordt door iedereen anders ervaren. Eén van de kenmerken is dat vaak een stuk realiteitszin wegvalt. Grenzen worden vaag. Dat geldt voor zowel de Dom als sub. Het kan best fijn zijn om je grenzeloos en onverwinnelijk te voelen. Wel schuilt daar een (groot) gevaar in dat je de realiteit uit het oog verliest. Of dat de één op een heel ander level zit dan de ander. De kans dat het er ruwer aan toe gaat, is een stuk groter. Gevolg zou kunnen zijn dat je als (sub) iets oploopt omdat je Dom minder scherp of er niet helemaal bij is.

 

Misschien is wiet dan nog wel het minst 'schadelijke' in dit rijtje. Een jointje kan je helpen te ontspannen. Maar soms misschien te veel waardoor je geen zin meer hebt in... Je kunt nooit honderd procent zeker zijn, hoe je je voelt (of gaat voelen). Ik heb regelmatig meegemaakt dat ik door het roken van weed paranoïde werd en mij rot ging voelen en dingen zag die er niet waren. Dat was soms best beangstigend. Zoiets komt het spel zeker niet ten goede  Gevoelens worden in sommige gevallen uitvergroot en dat is zeker niet altijd positief. Het lijkt mij dan ook heel beangstigend als je bijvoorbeeld vastgebonden ligt en wordt overvallen door angst. Ook kan het zijn dat je heel anders reageert dan  je Dom. Juist een goede relatie is zo belangrijk tijdens het spelen. Het roken van een jointje kan de relatie tussen jullie op scherp zetten.

 

Ik weet dat pillen en seks lekker zijn, maar in combinatie met BDSM vind ik het net een stapje te ver gaan. Alhoewel ik allang geen pillen meer slik, weet ik nog wel dat ik seks altijd ‘hemels’ vond. Ik denk dat er vooral gevaar schuilt in het feit dat je ‘even niet in de werkelijkheid vertoeft.’ Je bent minder scherp en minder gefocust. Datzelfde effect heb je ook bij bijvoorbeeld bij het gebruik van paddo’s. Ook hier geldt dat de onvoorspelbaarheid een gevaarlijke factor kan zijn tijdens het spelen. Zelden ben je op precies hetzelfde level. Het lijkt mij haast ook niet mogelijk om in te schatten of je nog steeds ‘veilig en verantwoord speelt'. En niet dingen doet die na afloop schadelijk (mogelijk) zijn.

 

Samengevat: ik geloof niet dat drugs en drank in combinatie met BDSM werken. Niet alleen omdat je als sub veel meer gevaar loopt op kwetsuren aan het lichaam als je onder invloed bent. Maar ook door verlies van focus en concentratie kan je Dom fouten maken met mogelijke ernstige gevolgen. Ook kun je over je eigen grenzen heen gaan. Allebei op een ander level zitten met gevolg dat je spijt hebt (na afloop) van dingen. Speel veilig en safe. En doe dat liever zonder drugs.