· 

Schreeuw het van de daken...

Het is je vast niet ontgaan en misschien geldt het helemaal niet voor jou, maar de maand mei is uitgeroepen tot de  ´Maand van de Masturbatie´. Even voor de duidelijkheid: masturbatie, zelfbevrediging of onanie is het stimuleren van de geslachtsdelen om seksuele opwinding te bereiken, meestal tot er een of meerdere orgasmen op volgen.

 

Dus dat wordt de komende weken  heerlijk met jezelf spelen. Als je dat al niet deed. In tegenstelling tot november wat ook wel ‘No Nut November’ wordt genoemd. In dit laatste geval zetten mannelijke deelnemers zichzelf een maand lang vrijwillig op droog zaad. Als ik internet moet geloven is het idee erachter dat mannen door van hun jonge heer af te blijven meer tijd overhouden voor andere zaken. Sommige deelnemers geloven zelfs dat seksuele onthouding tot een betere concentratie, meer mentale energie en een sterkere wilskracht leidt. Maar terug naar masturbatie. Ook dit is een onderwerp waarover je snel met vrienden praat. Al helemaal niet dat ik het eigenlijk erg prettig (lekker) vind om, met mijn roze vriendje, mezelf een climax te bezorgen. Het is dus de maand om er wel over te praten  zodat steeds, met name vrouwen, zich er niet voor schamen en er open voor uit durven te komen. En zeg nou zelf wat is er verkeerd aan een beetje lief zijn voor jezelf.

 

Wat ik allang wist, is voor mij een nieuwe ontdekking geworden. Na heel wat speeltjes te hebben uitgeprobeerd, heb ik zo mijn favorieten. Waar ik soms moeite heb om tot een climax te komen, laten speeltjes mij binnen no-time dit punt bereiken. Het is soms net dat beetje meer. En als we naar de cijfers kijken, doet ongeveer negentig procent aan masturberen. Dus eigenlijk raar dat velen van ons daar zo moeilijk over doen.  Het is niet alleen fijn, maar een goede manier om te ontspannen. Als je masturbeert, raak je veel plekjes van jezelf aan. Je leert je eigen lijf beter kennen. Het is de manier om er achter te komen wat je lekker en niet fijn vindt. Als je dat eenmaal weet, kun je dat ook aan je partner aangegeven.

 en Ik heb het wel eens eerder gezegd. Voor sommige vrouwen is het lastig om een orgasme te krijgen. Dat wil niet zeggen dat je niet van seks kunt genieten. Maar als je het makkelijker voor jezelf wil maken, kan (vaak) masturberen helpen zodat je met je sekspartner wel sneller tot een hoogtepunt komt. Dus ga deze maand is lekker met jezelf aan de slag. Schreeuw het van de daken. Ontdek wat je lekker vind. Laat anderen praten en trek je een keer eerder terug op bijvoorbeeld je slaapkamer. Kies waar jij je het prettigst bij voelt. Of het nu je vingers of een seksspeeltjes zijn. Deze maand draait er niet alleen om dat we onszelf meer bevredigen, ook zouden we volgens de organisatoren van de Masturbatiemaand meer moeten praten hierover. Velen voelen zich er immers nog steeds schuldig of denken dat ze het te vaak doen. Dus laat dit allemaal achter je en geniet.