· 

"Voor mij voelde het heel vertrouwd..."

“Ik ben een sub die eigenlijk net komt kijken”, zegt de 38-jarige Sofie. “Hoewel mijn eerste ervaringen minder positief zijn, wil ik mijn ingeslagen weg graag verder ontdekken. Natuurlijk hoop ik dat mijn volgende Dom wel eerlijk en open is.“

 

“Mijn eerste Dom heb ik via een website leren kennen. Zijn profiel sprak mij enorm aan. Hij leek oprecht eerlijk en beloofde mij te begeleiden in de wereld van… Op advies van anderen heb ik hem eerst op neutraal gebied ontmoet en er was meteen een klik. Dat dacht ik tenminste. De weken erna hebben we gemaild, geappt en gebeld via Face-time. Dit waren open, eerlijke en diepe gesprekken. Voor mij voelde het goed en vertrouwd. Zo vertelde hij onder meer dat hij al tien jaar Dom was en vele subs had gehad. Soms kort en soms langer. Nu hij wat ouder werd, had hij meer behoefte aan één iemand waarmee hij een diepe band kon opbouwen en die dan zijn enige, vaste sub zou zijn. Natuurlijk raakte zijn woorden mij en ik was er ook echt van overtuigd dat hij elk woord meende.”

 

“Op onze eerste (echte) afspraak is niets gebeurd. Hij gaf een rondleiding door zijn huis en liet mij zijn speelruimte zien. Vele voorwerpen, waar ik nog nooit van had gehoord, gingen door mijn hand. Soms pikte hij er één uit en sloeg er zachtjes mee op mijn hand of billen zodat ik kon voelen, en een beetje kon ervaren, wat mij te wachten stond. Zwaar onder de indruk ging ik die middag naar huis. Met kriebels in mijn buik. Wat keek ik uit naar onze ‘echte date’. Geschoren en gekleed stond ik een week later op de stoep. Mijn eerste ervaring was super. Meester liet mij kennismaken met zwepen en paddles en hoe het voelt om vastgebonden te zijn. Alles ging in goed overleg en hij deed ook niets wat ik niet wilde. Daarna volgde nog een paar geweldige ontmoetingen. Ik kon er zo naar uitkijken. Genoot ervan. Tussendoor bleven we appen en bellen. En toen was het opeens stil. In het begin had ik het niet meteen door. Op mijn appjes werd nauwelijks gereageerd en steeds minder vaak nam hij de telefoon op. De gesprekken werden korter en afspraken afgezegd. Op het 'waarom?' kreeg ik geen antwoord.”

 

“Ik heb diverse malen getracht te achterhalen wat er aan de hand was. Of hij iemand anders had tot aan of ik iets ‘fouts’ deed. De daarop volgende weken werd ik compleet genegeerd. Geen enkele reactie. Ik ben zelfs nog een keer langs zijn huis gegaan, maar hij deed niet open. Zonder verklaring, zonder een weerwoord werd ik als het ware als ‘sub’ gedumpt. Ik heb mij heel lang gebruikt gevoeld. Nooit eerder heb ik mij zoveel aan iemand gegeven. Dat voelt naar. Achteraf denk ik dat hij toch wel heel erg met zichzelf bezig was. Op een gegeven moment was het klaar. Ik heb hard gehuild en er een vette streep ondergezet. Ik heb nooit getwijfeld dat ik geen sub ben en wilde mijn mooie momenten en ervaringen dan ook meenemen. Ik laat het mij niet weerhouden om weer op zoek te gaan naar... Wel ben ik op mijn hoede met wie ik zee ga en heb nog geen flauw idee hoe ik kan voorkomen dat het weer gebeurd. Ik zie het zonnig in. Deze sub is er klaar voor.”

 

Sub Sofie