· 

Sexy boeken voor saaie avonden...

Er zijn veel erotische boeken verkrijgbaar. Sommigen heb ik gelezen, sommigen niet. Dit lijstje heb ik overigens van internet (easytoys) gehaald. Mochten jullie een ander boek aanbevelen, laat het mij weten….Ik heb er een top drie van gemaakt. ´Het verhaal van O´ heb ik tot mijn spijt nog altijd niet gelezen. De andere twee heb ik een tijdje geleden bij de bibliotheek geleend.

1. Het verhaal van O – Pauline Reage

Het Verhaal van O (L’Histoire D’O / Story of O) van de Franse Pauline Reage verscheen al in 1954 en werd in 1969 in Nederland uitgegeven. Er ontstond veel ophef over het boek want er had nog nooit iemand een sadomasochistische roman geschreven. Het boek heeft de schrijfster geschreven voor haar minnaar en is een absolute klassieker in de SM-wereld.

'Het verhaal van O’ gaat over een vrouw die zich volledig onderwerpt aan haar minnaar René. Uit pure liefde voor hem ondergaat ze voor een lange tijd vrijwillig allerlei kwellingen. Ze wordt geslagen, gekweld, geboeid en genomen door vele vreemde mannen en moet zich aan allerlei regels houden. Zo mag ze nooit een slipje dragen en moet ze altijd toegankelijk zijn voor iedere man die zin in haar heeft. Ze moet de mannen altijd gehoorzamen en van een vrije wil is geen sprake meer. Wanneer ze weigert of ook maar een keer ´nee´ schudt, is het klaar en verliest ze de liefde van haar leven. In deze sadomasochistische roman speelt onderdanigheid een grote rol.

2. De overgave van Floor – Renee van Amstel

De overgave van Floor is een erotische roman en het eerste deel in een trilogie; De overgave van Floor wordt opgevolgd door ‘Het spel van Floor’ en ‘De extase van Floor’. Het boek heeft een flinke dosis erotische spanning en kinky seks.

Hoofdpersoon Floor is een succesvolle zakenvrouw, begin dertig, heeft een goed stel hersenen en een ietwat sarcastisch gevoel voor humor. Al gauw krijgt ze een relatie met Rick, die erg geïnteresseerd is in het wereldje van SM. Hij geeft haar opdrachten, die ze zonder twijfel opvolgt, neemt haar mee naar parenclubs en ze ontmoeten een ouder stel dat een SM-zolder heeft. Floor geeft zich steeds meer over aan de dominante Rick en stelt daar geen grenzen in. Deze trilogie gaat niet over standaard SM met zweepjes, maar bevat ook uitdagende opdrachten en gedachtenspelletjes. Absoluut een aanrader als je geïnteresseerd bent in SM en er op een laagdrempelige manier meer over te weten wilt komen.

3. Negentig dagen Genevieve – Lucinda Carrington

Het boek ‘Negentig dagen Genevieve’ is een erotische roman met in de hoofdrol Genevieve die een contract afsluit met de machtige zakenman James Sinclair. Er is één voorwaarde: Genevieve moet voor negentig dagen zijn seksslaaf zijn. Ze besluit zijn gevaarlijke spel mee te spelen want James biedt haar een interessante (zakelijke) deal aan die ze niet wil mislopen. Maar Genevieve belandt in een wereld van steeds stouter en exotischer wordende fantasieën. SM, exhibitionisme, fetisjen: alles passeert de revue in dit boek. Als ze geleidelijk voor James valt, zijn de negentig dagen bijna voorbij. Wat gebeurt er als het contract is afgelopen? 

Lezen jullie wel eens erotische boeken? En wat bevelen jullie aan?