· 

Stappen in de wereld van niets zien...

Met een mooi woord heet het: ´sensorische deprivatie´, maar eerlijk is eerlijk dat wist ik ook pas toen ik het las. Het is je als Sub laten ´blinddoeken´ door je Dom waardoor je zicht tijdelijk wordt ontnomen en je andere zintuigen zoals voelen, ruiken, horen en proeven versterkt worden.

 

Op dit gebied is er een hoop te krijgen. Denk aan blinddoeken en bondagemaskers. Ga af op wat jezelf (denkt) dat het prettigst draagt. Het moet niet alleen redelijk comfortabel zitten, maar ook niet gemakkelijk kunnen wegglijden. Dat laatste heb ik wel een paar keer ondervonden tijdens het spel en is uiterst vervelend. Uiterlijk kan een rol spelen. Als jij een mooi exemplaar draagt, voel je als Sub je prettiger en straal je dat ook uit. Zodra ik als Sub een masker/blinddoek om krijg, stap ik in de ‘donkere wereld’ van niets zien. Alles wat je Dom met je doet, wordt als het ware uitvergroot. Dat komt doordat je andere zintuigen proberen het gebrek aan zicht te compenseren. Je oren zijn bijvoorbeeld meer gespitst of ze iets ( bijvoorbeeld zweep)  horen aankomen.  En je neus ruikt een brandende kaars. Ook kan je Meester (es) je heerlijk aanraken met een voorwerp waarvan jij niet weet wat het is. En suggestie kan zo heerlijk zijn. Fysiek gezien is het denk een mooi middel om het verschil tussen een Sub en een Dom duidelijk te maken. Het gevoel van dominantie en onderdanigheid komt door het dragen van een blinddoek goed tot zijn recht. Daarnaast geeft het je Meester(es) de vrije hand om heerlijk met je te kunnen spelen.

 

Voor mij is een blinddoek een perfecte manier om mezelf te kunnen afsluiten en op te gaan in het spel. Doordat je meer gefocust bent, heb je geen tijd om je gedachtes te laten afglijden naar andere zaken. Als je voor een eerste keer een blinddoek draagt, kan dat best een beetje eng zijn omdat je de controle weggeeft. Maar geloof mij  het is een heerlijke ‘tool’ om te gebruiken. Samengevat: door een blinddoek maak je het spel sensueler. Als Sub is het makkelijker om jezelf overgeven en je Meester(es) kan meer macht en controle uitoefenen op jou. Uiteraard geldt ook hier dathet alleen moet doen als je een Meester(es) hebt die je volledig kunt vertrouwen. Maak duidelijke afspraken. Zeker als je van plan bent om de ander (Sub) een exemplaar te laten dragen waarmee je moeilijker kunt ademhalen. Spreek dus een stopwoord of teken af. Begin klein en bouw het op.

 

De keuze in blinddoeken en hoofdmaskers is enorm. Van een simpel masker als een shawl tot aan een hoofdmasker die het hele hoofd afdekt en alles wat er tussen zit. Voor ‘animal play’ liefhebbers zijn er dierenmaskers, maar je hebt bijvoorbeeld ook maskers met een ball gag. Je kunt dus niets zien, maar ook nog eens amper iets zeggen door de bal die je mond open houdt.  Ga je over tot de aanschaf van een masker let goed op van welk materiaal het masker is gemaakt en wat de mogelijkheden zijn. Ook de maat is iets wat je niet mag vergeten bij de aanschaf van... En verder kan ik niets anders zeggen dan: ga lekker experimenteren en geniet.