Mijn Meester past bij mij...

Ik blijf mij er (soms) mateloos aan irriteren als ik iemand vertel dat ik een Sub ben en de ander dat niet wil/kan begrijpen. Natuurlijk hoeft het je ding niet te zijn, maar sta er een keer voor open om echt naar mijn verhaal te luisteren. Een relatie tussen een Dom en Sub draait om vrijwilligheid, respect en vertrouwen. Deze drie dingen moeten van twee kanten komen waarbij het uitgangspunt 'gelijkwaardigheid' is.

 

Het heeft even geduurd, maar ik kan nu zeggen dat het niet zoveel meer uitmaakt wat anderen denken. Ik ben er van overtuigd dat ik een Meester heb die goed bij mij past. Ik weet inmiddels, onder meer uit verhalen van anderen, dat dit niet vanzelfsprekend is. Er lopen heel wat Meesters (essen) rond waar het alleen draait om seks of het verdienen van geld. Een goede Meester(es)  houdt rekening met hoe jij (Sub) in elkaar steekt. Mijn Dom ziet en merkt als ik niet goed in mijn vel zit en speelt daar op in. Ook weet ik dat hij regelmatig checkt of alles in orde is. Denk bijvoorbeeld aan als je ‘ingetapt’ bent of in een bepaalde positie vastgebonden ligt. Bij krampen maakt hij de touwen los. Naast het spel, hebben we dagelijks contact en lassen koffiemomenten in om bij te praten of gewoon om even te kunnen spelen. Dat vertrouwen is zo belangrijk. Vooral omdat je als Sub vrij kwetsbaar bent.

 

Onlangs sprak ik een Sub met een vrije naïeve blik. Wie ben ik om daar iets van te vinden. Toch kon ik het niet laten. Ik heb haar gewaarschuwd dat ze te goed van vertrouwen is. Ze had een Dom gevonden via een vage site. En wilde zonder eerste kennismaking, of elkaar een tijdje te hebben geaapt/gemaild, afspreken. Dat leek haar enorm spannend. Ik heb haar het advies gegeven om hem eerst een keer te ontmoeten op neutraal terrein. Ook vertelde ik haar dat mijn Meester en ik, na een eerste kennismaking, de tijd hebben genomen om elkaar beter  te leren kennen. Zo hebben we elkaar een tijdje online gesproken totdat duidelijk werd hoe wij het allebei zagen en er in stonden. Het was een startpunt

 

IK zeg het vaker:  ik ben geen Sub die er van houdt om keihard onderhanden te worden genomen. Dus ik hoef geen Meester die er op los ramt. Natuurlijk vind ik nieuwe dingen en/of experimenteren leuk, fijn, spannend enz. En verleg ik ook mijn grenzen. Ooit vertelde iemand mij dat een goede Dom jou kan domineren, maar tegelijkertijd ook rekening houdt met jou. Hij/zij wisselt spanken af met teder zijn. Een Dom moet iemand zijn die je volledig moet kunnen vertrouwen en dat nooit, maar dan ook NOOIT schaadt. Tenslotte geef je als Sub je totaal over aan hem of haar  Uiteraard geldt dat andersom ook.  Ik heb haar gevraagd of ze er honderd procent zeker van is dat hij haar grenzen respecteert. Dat als ze bijvoorbeeld vastgebonden ligt ,met een gag in haar mond, hij stopt als zij dat wil. Daar kon ze eigenlijk geen antwoord op geven. Ik vertrouw in mezelf en in mijn Meester. En geloof dat hij weet wat hij met mij doet. Ik hoop dat ze nadenkt, voorzichtig is en wens haar veel speelplezier.