· 

Gebruik jij al glijmiddel...

Dit keer geen speeltje, maar wel een andere ´attribuut´ die zeker niet mag ontbreken;  glijmiddel. Er zijn verschillende soorten glijmiddelen, met allemaal hun voor- en nadelen. Vaseline, zeep, baby-, olijf- of andere oliën kun je beter niet als glijmiddel gebruiken. Hou wel in je achterhoofd dat glijmiddel, in sommige gevallen, een allergische reacties kan oproepen.

 

Glijmiddel maakt ‘het spelen’ een stuk fijner (aangenamer). Vaak gebruik je tijdens het spel meerdere speeltjes. Niet iedereen wordt vochtig. Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar hoeft niet perse voor problemen te zorgen. Zo is het mogelijk dat iemand ‘droog’ blijft, ook al is degene opgewonden. Penetratie is dan best pijnlijk. Een misvatting is dat glijmiddel vooral handig is voor vrouwen op leeftijd omdat hun vagina droger is. Voor een deel klopt dat, maar glijmiddel kan voor iedereen een fijn hulpmiddel zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 3 vrouwen weleens pijn tijdens seks/spelen ervaart.

 

Eigenlijk is glijmiddel op waterbasis misschien wel het handigst. Zeker als je een condoom gebruikt. Maar het is ook veilig voor het behoud van je seksspeeltjes. Glijmiddel op waterbasis tast de meeste speeltje(s) namelijk niet aan. Daarbij is het huidvriendelijk en zal een Sub er niet gauw last van ondervinden. Het tast bijvoorbeeld bij de vrouw de PH-waarde van de vagina niet aan. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Glijmiddel op waterbasis droogt sneller uit. Dus moet je in sommige gevallen vaker glijmiddel aanbrengen. Je hebt ook glijmiddel op siliconenbasis. Nadelen zijn dat het speeltjes op langere termijn kan aantasten. Het is ook duurder. Pas bij het gebruik ervan op want het kan soms vlekken veroorzaken op onder meer kleding. Voordeel is dat het minder snel opdroogt en je er minder van nodig hebt.

 

Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar er is ook glijmiddel verkrijgbaar met verdovende, stimulerende middeltjes en smaakjes. Een verdovend glijmiddel is bedoeld om je orgasme uit te stellen. Het bevat meestal de actieve stof benzocaïne. Sommige mannelijke Subs merken bij gebruik een verminderd gevoel of slappere erectie. Ik ben er wel nieuwsgierig naar: verwarmende, verkoelende of tintelend glijmiddel. Stimulerende glijmiddelen hebben een verwarmend of verkoelend eigenschappen. Vaak creëren ze een licht tintelend effect, dat sommige mensen erg stimulerend vinden. Veel van deze glijmiddelen bevatten menthol. Bij mensen met een gevoelig huid kan het gebruik van zo’n glijmiddel leiden tot een branderig gevoel of irritatie. Daarnaast heb je glijmiddel met smaakjes. Ze worden vooral gebruikt tijdens het beffen of pijpen.

 

Glijmiddel is zowel geschikt voor vrouwelijke als mannelijke Subs. Handig is om verschillende soorten glijmiddelen te hebben liggen, want ze hebben allemaal andere eigenschappen.  Wil je glijmiddel gaan gebruiken, kijk eerst wat je nodig hebt en wat voor speeltjes je allemaal hebt liggen. Er zijn veel merken in verschillende prijsklassen. Het is vaak onmogelijk om er één te kiezen die aan al je eisen voldoet. Ga niet teveel zelf experimenteren met producten uit bijvoorbeeld je keukenkastjes, maar kies voor een bestaand, goed product. Daar hebben jullie (Dom en Sub) beiden niet alleen profijt van, maar het komt ook de speeltjes zelf ten goede. Spoel na gebruik de speeltjes af zodat je zeker weet dat er geen resten van het glijmiddel blijven zitten.

 

(bron internet)