· 

Sub en taboes....

Is Sub zijn een taboe? Als ik veel andere Subs moet geloven, is dat zeker het geval. Er wordt nog te weinig met vrienden/kennissen over gepraat. Gebeurt dat wel dan wordt er nauwelijks echt geïnteresseerd over doorgevraagd. Valse schaamte. Vreemd want het aantal mensen dat zich aangetrokken voelt tot de wereld van BDSM groeit nog steeds.

 

Het beeld dat BDSM (zich) afspeelt in donkere kelders, waarbij men elkaar hard te lijf gaat, is achterhaald.  BDSM kent vele vormen. Ik probeer het regelmatig aan mensen (vrienden) uit te leggen dat het echt niet alleen om ‘pijn’ draait. Natuurlijk is er sprake van een machtsverhouding en is er één iemand de Dom en de ander de Sub. En, ja er komen onderdelen van ‘vernederen’, vastbinden en bijvoorbeeld spanking bij kijken. Maar er is meer. Uiteraard doet het soms pijn, maar het levert ook veel op. Het is ook maar net hoe ver je er zelf in wilt gaan.

 

En daar ben ik weer met mijn advies. Ga als Sub alleen een relatie aan met iemand die je kunt vertrouwen. Pas goed op jezelf zeker in de rol als onderdanige. Geef niet de regie uit handen als je iemand niet volledig kent. Ben eerlijk naar jezelf en de ander als je iets lichamelijks mankeert. Ik kan helaas niet op mijn kop hangen of opeens overeind komen om maar een voorbeeld te noemen omdat ik dan duizelig word en daar lang last van kan hebben. Hou rekening met elkaar. Wat ik zelf jammer vind, is dat mensen vaak denken dat ik na afloop ‘geblutst’ ben en niets meer kan. Natuurlijk ben ik moe, maar op een positieve manier. Je kunt ook op een mildere manier experimenteren en dan nog gebruik maken van zwepen, klemmen en touw. Daarnaast heb je een groep die het reuze spannend vind om thuis in de slaapkamer te experimenteren. Niet voor niets liggen sommige winkels vol met kinky handboeien met pluche en zweepjes. Bindt gerust je partner een keer vast of blinddoek hem of haar. Ook dat is een onderdeel van BDSM. Hou je hierbij wel aan onderlinge afspraken en doe alles in overleg met elkaar.

 

Er is veel onderzocht. Zo zouden mensen die open staan voor vormen van BDSM mentaal gezonder zijn dan wie zich beperkt tot vanille seks. Daarnaast zouden Doms en Subs zelfverzekerder in het leven staan. Sinds ik deze website heb en veel op Insta bezig ben, merk ik dat ik veel met het onderwerp bezig ben. Natuurlijk is er meer dan dat. Er zijn veel andere verplichtingen zoals mijn werk en mijn huishouden. Het is dan ook niet reëel om te denken dat je er 24 uur per dag mee bezig bent. Voor mij is het zeker een belangrijk onderdeel van mijn leven, maar ik ben daarnaast ook…In mijn ogen is het dan ook heel raar dat mensen er vreemd tegenaan kijken. Uiteraard, maar dat geldt voor elke relatie, kun je doorschieten. Zeker als de verhoudingen scheef zijn gegroeid. Zolang je jezelf eerlijk in de ogen kunt kijken en weet dat je het ook voor jezelf doet, is er niets aan de hand. Natuurlijk wil je als Sub je Dom pleasen. Toch is daar een klein addertje. Als iemand je zover krijgt dat je afhankelijk van hem/haar wordt en daardoor in je vrijheid wordt beperkt, dan ben je over een grens gegaan. Maar als een Dom en een Sub goede afspraken maken, elkaar vertrouwen en elkaar respecteren op de juiste manier dan is er sprake van een  mooie onderlinge relatie en is het onzin dat dit onderwerp een taboe zou zijn.

 

Subje

xxx