· 

Leve de penisring...of niet

Onlangs las ik in de krant (AD) dat een man voor wat extra, seksuele spanning een cockring om zijn penis had gedaan. Helaas kreeg hij door een zwelling de cockring niet meer (zelf) af. Omdat het ziekenhuis niet de juiste instrumenten had, moest de brandweer er met grof geschut aan te pas komen om hem te bevrijden.

 

Ik ben zeker een voorstander van speeltjes, maar zoals ik wel vaker schrijf, is dat je altijd waakzaam moet zijn (en blijven). Veel mensen vinden het vervelend als je daar over begint, maar het laatste wat je wilt is schade aan je lijf veroorzaken. De cock- of penisring is vaker in opspraak en is een populair speeltje. Het speeltje wordt meestal voor 'plezier' gebruikt, maar kan ook als hulpmiddel dienen. Naast dat het iemand helpt met een betere erecties is het dus ook nog eens een leuk seksspeeltje. De penisring is doorgaans gemaakt van rubber, leer, siliconen of metaal, die je om de penis moet schuiven voor een langere erectie. De meeste cockrings zijn gewoon glad, maar sommige bevatten toevoegingen aan de buitenkant, die bedoeld zijn om de vrouw extra te stimuleren tijdens geslachtsgemeenschap. Dit verandert echter niets aan de werking ervan.

 

De penisring schuif je dus om je penis, meestal tot aan het eind van de schacht, al zijn er ook cockrings die achter de eikel of achter de balzak kunnen worden geschoven. Als je een erectie krijgt, komt de ring strak om je penis te zitten. Dit heeft tot gevolg dat het bloed, dat in de zwellichamen zit, moeilijker weg kan stromen. Hierdoor blijft je penis langer stijf. De penisring kan er ook voor zorgen dat orgasmes heftiger worden. Dit komt doordat niet alleen de zwellichamen in de penis, maar ook de plasbuis wordt afgekneld. Met gevolg dat het gevoel bij klaarkomen heftiger wordt. Waar gaat het dan fout? Met de juiste maat zou alles goed moeten gaan. De ring komt dan namelijk precies strak genoeg te zitten. Het probleem is het vinden van de juiste maat. Hierdoor kom je vaak uit bij een penisring die net te strak zit. Omdat de cockring zo strak zit, kan het bloed bijna niet wegstromen uit de penis. Een bijkomend probleem is dat de penis niet zomaar slap wordt. Soms duurt het heel lang tot je de penisring weer kan afschuiven.

 

Ik heb uiteraard als vrouw er geen ervaring mee, maar lees wel dat de keuze enorm is. Er zijn cockrings in vele varianten en van allerlei soorten materialen. Ondanks misschien mijn ietwat negatieve verhaal, kan het natuurlijk ook veel opleveren. Het is dus zoeken naar het juiste exemplaar.

Zo zijn er rekbare cockrings. Perfect als je voor de eerste keer wilt gaan experimenteren, Doordat deze cockrings meestal zijn gemaakt van siliconen, kun je hem gemakkelijk omdoen en verwijderen. De verstelbare cockrings kunnen naar wens losser of strakker worden gemaakt. Zo kun je zelf bepalen wat je het fijnst vind. Natuurlijk ben ik een leek en kan het mis hebben. Ervaringen of aanvullingen op dit gebied zijn welkom.

 

(bron internet)