· 

Tepelklemmen.. niet mijn favoriete speeltje

Tepelklemmen; het behoort niet tot mijn favoriete speeltje. Het er opzetten en het er afhalen vind ik niet prettig. Als ze eenmaal zitten, voel je de pijn wegebben. Waarom tepelklemmen als speeltje?  De tepelklem is gemaakt voor het prikkelen van de tepel van een Sub.

 

Een tepelklem veroorzaakt een pijnscheut doordat de zenuwuiteinden worden geprikkeld. Het vermindert tijdelijk de bloedtoevoer. Je gebruikt de klemmen altijd op een harde tepel, dan kan de druk namelijk worden opgevoerd. Zoals bij elk speeltje zijn klemmen verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. En voor ieder wat wils. Bespreek samen met je Dom wat je aanspreekt. Tepelklemmen worden doorgaans per set van twee verkocht en kunnen soms met een ketting aan elkaar verbonden zijn. Er kunnen gewichtjes aan worden bevestigd om de druk en het knijpgevoel intenser te maken. Mijn tepels zijn gevoelig dus zomaar een tepelklem plaatsen zit er niet in. Gelukkig komen ze in diverse sterktes. Sommigen hebben meer kracht en knijpen harder dan anderen doen.

 

Plaats een klem alleen als de tepel stijf is. Als je ze voor het eerst probeert, kun je ze ook op de borst zelf plaatsen, net onder de tepel. Bouw het op. Je kunt beter langzaam aan met dit speeltje beginnen dan er meteen vol voor te gaan. Veel beginnende Doms en Subs maken de ‘fout’ dat ze te snel te veel willen. Resultaat is dat het tegenvalt. Met gevolg dat een Sub de volgende keer weerstand biedt tegen dit speeltje. Dat is helemaal niet nodig. Ben je eenmaal zover…plaats dan de tepelklem niet (al) te dicht bij het einde van een tepel. Om het jezelf wat makkelijker te maken, kun je de tepel vooraf een beetje vochtig maken. En een andere tip dat het plaatsen makkelijker maakt, is om een beetje met de tepel te spelen waardoor deze naar voren komt.

 

Ik zelf raad aan dat je deze klemmen niet langer dan twintig minuten draagt. Dit omdat de bloedtoevoer wordt afgekneld. Hou veiligheid altijd in het achterhoofd. Begin dus rustig. Zo heb je tepelklemmen die verstelbaar zijn. Dat houdt in dat je de klemmen zelf (door je Dom) kunt instellen hoe hard of zacht ze knijpen. Een prima manier om te wennen en het zo op te bouwen. Een andere optie zijn klemmen met bredere ‘bekjes’. Grotere knijpertjes verdelen de druk op je tepel waardoor ze minder pijnlijk aanvoelen. Let bij aanschaf ook op het materiaal. Als Sub hoef je niet bang te zijn, maar je kunt wel kiezen voor klemmen die deels van plastic zijn gemaakt. Bij klemmen met ‘plastic’ weet je zeker dat ze de huid niet beschadigen. Zoals ik al eerder beschreef, heb je ook klemmen met een ketting. Daar kan vooral de Dom leuk mee spelen.  Zo kan hij zijn/haar Sub bijvoorbeeld pluchen om mee te lopen. En reken maar dat je doorloopt. Je hebt ook klemmen waar je  bijvoorbeeld gewichtjes aan  kunt hangen. Maar dat is misschien iets meer voor de gevorderde Subs. Wat vind jij van tepelklemmen? Laat het mij weten…

 

Subje

xxx