· 

Even niets kunnen zeggen...

Eigenlijk elke Sub heeft er wel één; een gag. Ik heb er meerderen. Ook hier heb je heel veel (soms heftige) varianten in, maar ik hou het simpel. Mijn gags zijn niet meer dan een soort van ‘speeltje’ wat mijn Meester mij om kan doen voor hij met mij gaat spelen. Doorgaans draag je ze in, soms op je mond, waardoor je moeilijk tot nauwelijks kunt praten.

 

De meeste gags die ik heb zijn ball gags. Het klinkt heftiger dan het is. Zo’n balletje voelt doorgaans zachtjes in de mond aan en is gemaakt (meestal) van rubber. Via een riempje wordt het om het hoofd bevestigd. Er zijn ook gags die je zo over het hoofd kunt plaatsen (elastiek) of vastmaakt met klittenband. Mijn voorkeur gaat uit naar een gespje. Daarnaast heb je ball gags met een plastic balletje met gaatjes erin. Als je nog geen gag gewend bent, kan deze laatste best handig zijn omdat je  er iets makkelijker mee (door) kunt ademen.  Zelf heb ik ook een gag die veel weg heeft van een ‘paardenbit’. Ook deze heeft een rubberen mondstuk. Ik weet dat er ook gags zijn die je kunt in-omdoen waarmee je mond wijd open staat voor onder meer orale seks. Met dat laatste heb ik dan weer geen ervaring. Voor de ervaren speler zijn er bijvoorbeeld leren maskers verkrijgbaar of opblaasbare knevels. Zelf heb ik daar iets minder mee.

 

Ook bij dit speeltje geldt dat je op elkaar moet kunnen vertrouwen. Wil je een gag gebruiken, verlaat dan je Sub (partner) niet. Pas ook op dat de neus niet is afgesloten en spreek een teken af, bijvoorbeeld een handgebaar of een stamp met de voeten. Het klinkt heftig, maar veiligheid is zo belangrijk. Persoonlijk heb ik, tot nu toe, geen slechte ervaringen met dit speeltje gehad, maar het belemmert wel je luchtwegen en niet iedereen kan even makkelijk door zijn/haar neus ademhalen. Draag een gag niet te lang. Je kunt er pijn van in je kaken krijgen. Ik hoor ook wel dat Subs soms in paniek raken en vergeten dat ze door hun neus moeten ademen. Ook weet ik dat je een overgeef reflex kunt krijgen. Hier heb ik gelukkig nooit mee te maken gehad, maar geeft wel aan dat je op elkaar moet letten. Uiteraard gaat het om uitzonderingen. Wel handig om te weten. Overigens is het niet zo dat je helemaal niets kunt ‘zeggen’ met een gag in, maar het klinkt eerder als een soort van ‘gekreun’.

 

Het dragen van een gag staat stoer en geeft (mij) best een goed gevoel. Bovendien geef je je over aan je Dom en  daarmee de controle uit handen. Het kan ook best wel lekker zijn (bevrijdend) om even niets te (hoeven) zeggen. En dat geldt andersom ook. Je Dom weet dat jij even (minder) tegengesputter en dat hij zijn/haar Sub (even) niet hoort. Door een gag te dragen, laat je niet alleen zien dat je een trotse Sub bent, maar ook dat je vertrouwen hebt in je Meester(es). Dus niet alleen geeft het plezier, maar je bouwt er een (nog) betere band mee op. Een goede band tussen een Dom en een Sub staat garant voor veel spelplezier.

 

Subje