· 

Chris is softer met mij...

"Word je een Sub of ben je een Sub?  “Eigenlijk heb ik daar geen antwoord op”, zegt de 37-jarige Jamy. “Ik kan mij niet herinneren dat ik toen ik een klein meisje was, droomde van straf ofzo. Mijn eerste ervaring dateert uit mijn studententijd. Ik had toen een vriendje die het wel leuk leek om eens te experimenteren. Super onschuldig allemaal.“

 

“Ik herinner mij nog goed dat hij op een avond met een setje boeien met rood bont en een zweepje de slaapkamer binnenkwam. We hadden het er weleens over gehad en ik stond er inderdaad voor open. Eigenlijk vond ik het helemaal niets. Hij ‘sloeg’ er maar wat op los terwijl ik vastgebonden op bed lag. Volgens mij werden we er allebei niet koud of warm van en de boeien, inclusief zweepje, belandde dan ook weer in het nachtkastje. Toch was de toon gezet. Na het lezen van het boek ‘O’ (Internet: Pauline Réage. Het verhaal O was haar tijd ver vooruit. Het boek gaat over een jonge vrouw die zich volledig onderwerpt aan haar man en tot sm wordt gedwongen), kreeg ik er een heel andere kijk op.” Het zal nog jaren duren eer ze haar huidige vriend tegenkomt met een Dom-achtig verleden.

 

“Ik weet nog dat mijn vriend Chris bij mij het boek ‘O’ zag staan en vroeg wat ik ervan vond. En weer ging er een wereld voor mij open. Hij vertelde dat hij een dikke acht jaar een vriendin had gehad waarmee hij een S/M relatie onderhield. Chris vertelde er zo open over dat we besloten om het ‘uit te proberen’. Natuurlijk heb ik hem mijn eerste ervaring opgebiecht waar hij hartelijk om moest lachen. Hij vertelde mij ook dat je altijd moet oppassen als je impulsief iets aanschaft en er mee gaat spelen. In tegenstelling tot een ‘echte S/M relatie’ gaat het hier veel vaker om een machtsspelletje waarbij de ander niet zoveel te zeggen heeft. En grenzen niet altijd in acht worden gehouden. We hebben gelijk een paar dingen gekocht. Dus goede boeien, zwepen en een gag en zijn langzaam begonnen. Ik heb in die tijd heel wat gelezen en filmpjes  bekekenen. Chris is met mij softer dan met zijn ex. Zij hield ervan om ‘hard’ aangepakt te worden. Ik kan wat minder hebben.”

 

“Dat laatste hoeft natuurlijk helemaal geen problemen op te leveren’, gaat Jamy verder. “We zijn open naar elkaar. Het is ons spel en wij bepalen samen de regels en kunnen daar intens van genieten. De buitenwereld heeft er helaas nog vaak een verkeerd beeld bij. Wij zijn gelijk aan elkaar, Ik doe niets met tegenzin en word nergens toe gedwongen. Zo bepaal ik de grens en dat wordt door Chris gerespecteerd. Het zijn vaak mensen die onbezonnen te werk gaan die wereld van BDSM  een slechte naam geven. Veel vrienden en kennissen  kunnen maar moeilijk begrijpen dat je gelijk bent in deze relatie. Ze weten het wel, maar snappen het niet. Je hebt ook Subs die naar een professionele Dom gaan om stevig te worden aangepakt. Daar ben je uiteraard vrij in, maar als je een vast ‘speelmaatje’ hebt, is dat net weer even anders. Je kan zoveel moois met een ander opbouwen en op een heel ander level genieten van elkaar. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het heeft mijn leven verrijkt."

 

Sub Jamy