· 

Drie koffers vol met speeltjes...

“Eigenlijk heb ik altijd wel interesse gehad in de wereld van BDSM”, zegt de 42-jarige  Stef. “Ik kon op jonge leeftijd al fantaseren over het krijgen van straf. Later kreeg ik een fascinatie voor zaken als: ‘onderdanig zijn’ en ‘spanking’. Er voor uitkomen, durfde ik niet. Ik vond het al moeilijk om aan mijn omgeving te vertellen dat ik op jongens viel.”

 

 “Ik heb mij nooit ergens voor geschaamd. Zo ben ik vrij opgevoed en heb superlieve ouders die niet moeilijk doen. Voor mezelf was het een ander verhaal. Ondanks mijn voorkeuren, kon ik mij niet vinden, in de vaak wat harde wereld van homomannen die aan SM doen. Het lijkt haast wel of  de enige vorm die bestaat is; keiharde SM. Ik heb respect voor iedereen, maar sommige dingen uit de SM-wereld vind ik niet prettig. Ieder zijn ding toch? Ik ben zeker de onderdanige in een relatie. Hou er van om gepast gestraft te worden. Of door mijn partner vastgebonden en/of geslagen te worden. Na veel omzwervingen en experimenteren heb ik sinds negen jaar een vaste vriend. De eerste vijf jaar hadden we aan gewone seks genoeg. Beiden wilden wat meer, maar spraken dat niet rechtstreeks uit. We kennen elkaar van diverse scenes en wisten dat we allebei iets met BDSM hebben.“

 

“Vaak word je teveel in beslag genomen door alledaagse beslommeringen. Dat is jammer. Sinds we een keer, na heftige seks, onze fantasieën naar elkaar hebben uitgesproken, zijn we op zoek gegaan naar een invulling ervan. Voor ons geen wilde seks feestje of  (swingers)clubs, maar gewoon lekker met zijn tweeën. Hij is Dom en ik ben Sub. Die rolverdeling was meteen duidelijk.  Het is niet zo dat we alleen nog maar Dom en Sub zijn, maar het is ook weer niet zo dat het slechts een spelletje is. Eigenlijk loopt het een beetje door elkaar heen. Wel merk ik dat ik echt in mijn rol ben gegroeid. Toen we net van start gingen, wist ik nog nauwelijks wat er allemaal mogelijks was. Met slechts en paar boeien, pollepels en een zweepje zijn we begonnen met onze eerste schreden op dit pad. Inmiddels heb ik drie koffers vol met speeltjes en kun je het zo gek niet bedenken of we hebben wel een exemplaar ervan liggen. I love it.”

 

“Wel blijf ik benadrukken dat ik een 'softe' Sub . Heel veel dingen die ik voorbij zie komen, vind ik niet leuk of lekker. Natuurlijk mag mijn Dom mij stevig spanken en is hij in mijn ogen nog vaak te soft. Maar ik hoef geen kapotte billen of zo hard geslagen te worden dat ik een paar dagen niet kan lopen. Ik hou niet van sadisme of vernederd te worden. Natuurlijk is mijn vriend mijn Meester, maar in ons spel is het eerder licht grijs, dan donker grijs of zwart.  Overigens met alle respect voor mensen die het op een andere manier invullen. Ieder moet zijn eigen fantasie kunnen beleven mits dit in overleg is met de ander. Mijn leven is door de komst van de vele speeltjes er stukken spannender op geworden.  We zijn we nog lang niet op elkaar uitgekeken. En al helemaal niet uitgespeeld Mijn droom als klein jongetje om bijvoorbeeld ‘straf’ te krijgen, is uitgekomen. We beleven veel plezier met de inhoud van onze koffertjes. De vonken spatten er nog altijd vanaf.”

 

 

Sub Stef