· 

Geef je seksleven een boost...

In deze sombere maand hebben sommigen onder ons een boost nodig om hun seksleven een extra impuls te geven. Volgens onderzoekers wekken bepaalde voedingsstoffen  de 'sekslust' op. Ik zelf heb op dat gebied eigenlijk nooit geëxperimenteerd, maar wie weet.

 

-Zo las ik in een artikel op internet dat een groep mannen, tijdens een studie voor een periode van zes weken, dagelijks 600 mg fenegriekextract kreeg toegediend. En met goede resultaten. Zo gaven deze mannen aan dat ze vaker seksueel opgewonden waren en daar bovenop meer orgasmes kregen. Misschien handig om een keer te ´googlen´ naar een lekker recept.

 

-Selderij. Ik vind het vooral lekker in de salade of om soms op te knabbelen. Het toeval wil dat er veel aldosteron in zit. Van selderij is bewezen dat, door de aanwezigheid van het mannelijk hormoon, vooral vrouwen er opgewonden van worden. Hoe het precies in zijn werk gaat, kom ik in het artikel niet achter. Ik zal de volgende keer beter opletten als ik op mijn selderijstengel knabbel.

 

-Door (het eten van) saffraan zouden mannen betere erecties ervaren. Vrouwen worden (door gebruik) er sneller opgewonden van en krijgen eerder een natte poes.

 

-Chilipeper stimuleert de aanmaak van endorfine. Voor degene die het niet meer weet een stofje dat je gelukkig maakt. Het zorgt ervoor dat je hart letterlijk sneller gaat kloppen en laat je bovendien lekker zweten. Je kunt het vergelijken met het gevoel als je opgewonden bent.

Ik vind dit soort onderzoeken wel interessant. De vraag is natuurlijk hoe je deze ingrediënten het beste kunt gebruiken. Ik neem aan dat een verse variant het meeste resultaat oplevert.

 

-Groene zeewierslierten bevatten veel ijzer, calcium en jodium en werken lustopwekkend. Goed om te weten als je een sushiliefhebber bent.

 

-Het is dat ze zo duur zijn, maar ik ben er wel gek op; pistachenoten. Volgens het onderzoek moet je er echt heel veel van eten, wil je er iets van merken. Zo zou je, minimaal drie weken lang, dagelijks 100 gram pistachenoten, moeten oppeuzelen. Daardoor zou de bloedstroom, met name die van de man, meer gaan stromen. Dus ook richting de penis met gevolg sterkere erecties.

 

-En natuurlijk niet te missen zijn : oesters. Ook wel omschreven als de ultiem afrodisiacum. Het hoge zinkgehalte in de glibberige snack zorgt voor een verhoogde testosteron- en spermaproductie.

 

Eigenlijk heb ik er nooit iets bewust van gemerkt, maar misschien zijn er wel lezers die wel degelijk een positieve ervaringen hebben bij het eten van bovenstaande ingrediënten. Of misschien hebben ze een ander product dat ik vergeten ben te noemen. Ik hoor het graag.

 

 

(bron Favorflav.com)