· 

Het juiste touw voor bondage...

Bondage is voor mij het laten vastbinden door mijn Meester. Doordat je geen kant meer op kunt, moet je je wel overgeven aan de grillen van je Meester(es). Een blinddoek of gag kan het extra spannend maken of ...juist niet. Bij het eerste zie je niets en laat je het gebeuren, bij het tweede zie je aankomen wat je Dom met je van plan is. Dat kan ´lekkere` spanning opleveren.

Over het algemeen vind ik een bondage prettig. Het ligt er wel aan hoe kundig je Dom met touw is. Als je het een keer wilt uitproberen, zorg er dan voor dat je ( Dom) niet te strak knoopt zodat de bloedsomloop niet belemmert wordt. Check bijvoorbeeld of er een vinger tussen het touw om iemands polsen of enkels past. Werk met het juiste touw. Koop of bestel je touw liever bij een (online) shop die seksspeeltjes verkoopt. Dan weet je zeker dat de ander geen beschadigingen oploopt tijdens het spel. Je hebt verschillende soorten touw die geschikt zijn. Welke je kiest, ligt er aan wat je van plan bent. Een kleine voorbereiding is zeker op zijn plaats. Touw met bijvoorbeeld weinig wrijving glijdt makkelijk over je huid, het structuur van het touw zegt hoe het aanvoelt voor de Sub (huid) en de sterkte en rekbaarheid heeft weer te maken met de veiligheid van de Sub. Gebruik dus nooit zomaar het eerste, beste touw. Wil je met knopen in de weer, oefen van tevoren. 

Een goede Dom checkt regelmatig of er niets wordt afgekneld en of de Sub goed kan ademhalen. Wees als Sub altijd duidelijk als iets niet goed (aan)voelt. Ik krijg soms door een bepaalde houding last van krampen die niet zomaar weggaan. Een goede Dom laat je dan bijvoorbeeld even je been strekken. We hebben altijd een voorwerp (schaar of mes) liggen waarmee we het touw kunnen doorsnijden (in geval van nood). Blijf tijdens het spel in dezelfde ruimte en mocht je Sub bijvoorbeeld een gag dragen, contoleer of het goed gaat. Vaak wordt (in het begin) touw van katoen gebruikt. Katoen is goedkoop. Het is zacht en rekbaar. Dat laatste kan problemen opleveren tijdens het knopen. Katoen wordt vooral gebruikt voor ‘lichtere’ bondagetechnieken of als je net begint. Touw van hennep is vaak beter. Het rekt niet mee, voelt op de huid van een Sub fijner aan en een Dom kan zijn/haar Sub er stevig mee vastbinden. Hoe vaker je touw van hennep gebruikt, hoe zachter het materiaal wordt.

Beginnende Doms gebruiken ook wel touw van synthetische materialen. Nylon staat bekend om zijn flexibiliteit. Nadeel kan zijn dat knopen loslaten. Touw van siliconen voelt doorgaans zacht aan, maar is stug en niet erg rekbaar. Doordat het makkelijk verstelbaar is, kun je het goed te gebruiken als je bijvoorbeeld de enkels of handen (snel) van een Sub wilt vastbinden. De belangstelling voor jute neemt toe omdat het zeer flexibel, veel wrijving oplevert en best flexibel is. Het is handig om meerdere touwsoorten te hebben liggen. Dan heb je ook nog de dikte touw. Standaard is 6 mm met een lengte van 8 meter. Je kunt deze eventueel doorknippen voor gebruik  (vastbinden van) van enkels en polsen. Bereid je dus goed voor als je iemand wilt gaan vastbinden. Wat vind jij van bondage?

 

Subje

xxx