· 

Help het lot een handje...

Op zoek naar een Meester(es)? Misschien helpen de volgende tradities met Oud en Nieuw je erbij. Eén van de vele tradities rondom de Nieuwjaarwisseling is het dragen van rood ondergoed. Deze traditie komt (onder meer) uit Spanje overgewaaid en geldt alleen als je een rode slip hebt gekregen. Het moet dus een cadeautje zijn. Er zit overigens geen gedachte (naughty) achter het krijgen van een rode slip. Degene van wie je een slip krijgt, wenst je (alleen) een mooi, spannend en sexy nieuw jaar toe.

 

Heb je al een Meester(es) en ben je tevreden? Draag (dan ook) op Oudejaarsavond een rode slip. Waarom? Dan ben je verzekerd van een ‘spannend’ jaar. Ook hier geldt: draag een nieuwe slip. In landen als Bolivia, Ecuador en Venezuela wisselen ze nog weleens van kleur. Zo bepaalt de kleur wat je kan verwachten in het nieuwe jaar : geel voor een jaar vol geld, rood voor liefde en wit voor vrede. Heb je iemand op het oog? Zorg dat degene met zijn rechtervoet de woning binnenstapt. In Schotland en Griekenland is ‘eerste voet’ een oude traditie: de eerste persoon die in het nieuwe jaar jouw huis betreedt, brengt je geluk of juist ongeluk. Ga jezelf bij iemand op bezoek? Stap dus ‘rechts’ naar binnen. Om middernacht eet je in Spanje op elke klokslag een druif. Vrijwel elke Spanjaard doet hier aan mee. De traditie bestaat al minstens sinds eind 19e eeuw. Vroeger was het om de boze geesten en heksen weg te jagen. Vandaag de dag voor welvaart, voorspoed en een rijk seksleven. 

 

Heb je toevallig nog een maretak in huis? Niet weggooien. In Ierland slapen single vrouwen met een maretak onder hun kussen. Dit doen ze om de man van hun dromen te vinden, maar werkt zeker ook bij het vinden van een nieuwe Dom. Vergeet vooral niet op 1 januari deze tak te verbranden. Volgens de traditie zou je dan binnen 12 maanden de gewenste Meester(es) krijgen. Genoeg van je Kerstboom? Vervang deze voor een plant. Een plant staat symbool staan voor geluk op alle vlakken. Als laatste kun je ook een rood draadje om je pols knopen. Rode draadjes trekken naast rijkdom ook geluk een liefde aan. Vroeger werd de rode draad om de pols gebonden om zichzelf te beschermen tegen de negatieve invloed van anderen. Het is overigens wel belangrijk dat de draden helder scharlaken zijn. Geloof je niet in rituelen? Blijf geloven in je eigen mogelijkheden. Je kunt het geluk een handje helpen, maar niet afdwingen. Zodra je je leven ‘onder controle’ hebt, sta je vaak positiever in het leven. Mensen die niet opgeven, maken meer kans om hun wensen te verwezenlijken. Dus ook met het vinden van een Dom. Hoe sta jij erin? Hou jij er tradities op na? Wat zijn jou wensen voor het nieuwe jaar? Laat het mij weten...