· 

Een dildo van rozenkwarts...

Het staat zo mooi op internet beschreven: `Zit je al lekker in je energie, maar wil je je seksualiteit activeren, dan zijn er verschillende edelstenen en kristallen die je hierbij kunnen helpen´. Een goed voorbeeld daarvan is carneool. Deze steen uit India stimuleert de onderste drie chakra’s. Hierdoor ontstaat er meer levenskracht, seksuele energie en creatieve flow. Onzin? Voor mij niet. Ik hou van edelstenen en werk er regelmatig mee. Daarnaast hou ik van (bepaalde) seksspeeltjes. Dat er een combinatie van edelstenen en ´speeltjes´ op de markt was, wist ik wel. Er bij stilgestaan? Nee. Het heeft zeker mijn aandacht getrokken en aan het denken gezet.

 

Het kiezen van een edelsteen is een persoonlijke keuze. Als ik ´google´ kom ik er achter dat de keuze van speeltjes, van edelstenen gemaakt, beperkt is. Dat mag de pret niet drukken. Zelf zou ik er één op gevoel uitkiezen. Edelstenen voelen fijn aan. Zo lees ik dat dildo´s van ‘steen’ koud aanvoelen. Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Als je een speeltje van edelsteen inbrengt, voelt dat dus eerst heel koud aan. Eenmaal ingebracht, neemt het algauw de temperatuur van je lichaam aan. Zelf vind ik het wel een lekker kippenvel momentje om iets ´kouds´ in mijn lijf te voelen. Als je als eens eerder een ijsklontje heb ingebracht, lijkt mij dit geen probleem. Sommige edelstenen kun je overigens onder (warm) stromend water houden, maar dit geldt niet voor elk steensoort. Lees je dus vooraf goed in. Pas op bij het gebruik van heet water en het inbrengen van...

 

Omdat ik er zelf geen ervaring mee heb, hoop ik dat iemand met ervaring reageert. Ik kan mij voorstellen dat een dildo van edelsteen zwaarder is (voelt) dan een variant van een ander materiaal. Doorgaans is een edelstenen dildo ook gladder. Werken met edelstenen heeft ook andere voordelen. Ze zijn (vrijwel) niet poreus en de kans dat je een allergische reactie krijgt, is haast nihil. Doordat je met natuurlijke materialen werkt, weet je zeker dat dit speeltje een lange tijd meegaat. Daarbij hoef je niet na te denken over glijmiddelen. Je kunt alle soorten glijmiddelen gebruiken. Zelf hou ik erg van rozenkwarts. Volgens internet is rozenkwarts, de steen van de onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en naar anderen. Rozenkwarts stimuleert je ook om open te staan voor liefde waardoor je mededogen en welwillendheid makkelijker kan ontvangen en delen. Het kalmeert het denken en helpt je om zorgen, angst en emotionele trauma’s los te laten. Zelf zie ik het wel zitten om eens te experimenteren met Geisha balls, waar ik al eerder overschreef, maar dan van rozenkwarts gemaakt.

 

De meeste Subs hebben misschien nooit zo naar edelstenen gekeken. Ik zelf geloof zeker in de werking van. Daarbij vind ik ook dat je lief voor jezelf mag zijn, dus ook speeltjes in huis kunt hebben liggen voor je eigen plezier. Zorg goed voor je speeltjes van edelstenen. Google zeker eens op de steensoort en kom er achter wat goed en niet goed is voor de steensoort. Dan heb je vast heel veel plezier van je speeltje. Stuur je reactie naar subsworld555@gmail.com.