· 

Wat voor relatie heb je...

Wat voor soort relatie heb je met een Dom als het niet je partner is? Ik denk dat het afhankelijk is van hoe jullie er zelf instaan. Ik zelf ben een ‘commitment’ aangegaan met mijn Dom. Alhoewel je het zeker geen liefdesrelatie kunt noemen, is er wel degelijk sprake van een Dom/Sub-relatie  die diep en verder gaat dan buitenstaanders doen vermoeden.

 

Er zijn veel Doms en Subs die het alleen bij af en toe spelen houden. Wat ik vaak hoor, is dat het vinden van een Sub en of Dom moeilijk is. Niet zo gek want vindt maar eens een partner die bij je past ( zeg maar voor  een ‘gewone’ relatie’). En hoeveel relaties lopen vandaag de dag niet stuk? Het vinden van de ‘juiste ' Dom/Sub is misschien een stukje moeilijker. Niet iedereen durft ervoor uit te komen of weet waar te zoeken. Daarnaast lopen voorkeuren uiteen. In het begin is het erg aftasten. Ik ben een Sub die misschien iets meer gaat voor een ‘softere’ aanpak. Gevoelsmatig vind ik dat soms best wel lastig. Je wilt je Meester ‘pleasen’, maar kiest ervoor om niet te hard aangepakt te worden. Het beeld waar je vaak over hoort en leest, schetst dit namelijk wel. Daar is niets mis mee, maar kan mij het gevoel geven dat is als Sub niet genoeg ben, mij aanstel of misschien zelfs wel een ‘watje’ ben. Gelukkig denkt mij Meester daar anders over.

 

Ook hoor ik wel dat in bestaande relaties één van de partners  (opeens) zijn of haar BDSM-geaardheid ontdekt. Waarschijnlijk was het er al, maar durfde degene er niet voor uit te komen. Vaak zoekt hij/zij elders naar een Dom/Sub in de BDSM-wereld. Jammer hieraan is dat het om een onderwerp gaat dat doorgaans niet bespreekbaar is.  Dus gebeurt het vaak stiekem. Toch kan ik mij voorstellen dat je partner ervan ‘schrikt’ als je er over begint. Zelf heb ik geen liefdesrelatie, dus kan mij volledig richten op mijn Dom/Sub-relatie.

 

Of het ideaal is om een liefdesrelatie met een partner te hebben die dezelfde BDSM-voorkeuren heeft? Ik zou het niet durven te zeggen. Soms hoor ik de term ‘gelijkwaardigheid’ vallen. Doorgaans is er in een vanille-relatie sprake van een ander soort gelijkwaardigheid als in een Dom/Sub-relatie. Het is en blijft (bij beide vormen) een wisselwerking tussen twee personen. Waarbij je alleen je kan overgeven als je de ander vertrouwt en weet dat hij/zij jouw grenzen niet overtreedt.  Het gebruik van een stopwoord is misschien zelfs wel veel duidelijker dan wanneer iemand ‘Nee’, zegt bij vanille-seks. Ik ben heel benieuwd naar koppels die er voor kiezen om 24/7 een Sub/Dom relatie aan te gaan. Voor mij stopt het spel wanneer het BDSM-stopt. Aan de andere kant ben ik dan nog steeds een Sub. Ik ben, allang voor ik deze site opzetten, er dagelijks mee bezig.  Het is een soort van bewustzijn. Dagelijks onderhouden we contact, voor ik soms opdrachten uit en voel mij een Sub. Graag hoor ik verhalen van Sub-stellen. Je kunt mailen naar www.subsworld555@gmail.com.