· 

Verras je Meester(es) met een Tietentaart

Hoe leuk is om met deze dagen je Meester(es) te verrassen met een ‘Tietentaart’. Het recept hiervoor, inclusief foto’s komen van internet/Pinterest.

Ingrediënten voor een Tietentaart:

-Koopmans boerencakemix
-Roomboter
-Eieren
-Zwart fondant Funcakes
-Dr. Oetker invetspray
-PME Straight Edge Smoother/Polisher
- Callebaut fondant (voor bekleden)
-Satéprikker
-Basterdsuiker
-Rolstok glad
-Rolstok hartjes
-Funcakes botercrème mix
-Glazeermes
-Eetbare lijm.
-Penseeltje
-Cakedrum 20 cm
-Sugarflair kleurstof Paprika flesh/ Caramel Ivory
-Crisco
-Sugargun
-Ribboncutter
-Sugarflair Edible Lustre 2gr, Shimmer pink
-Blana rvs rond bolschaaltje 12 cm (Xenos of Ikea)
-Bolschaaltjes

Maak de cake zoals op de verpakking staat. Voor ronde vormen kun je gebruik maken van ‘bolschaaltje’ (rvs, doorsnede 12 cm) voor de twee borsten. Handig is om de cake een dag eerder te maken en te bewaren in een boterhamzakje. Of  je kunt het invriezen en dan een paar uur voor gebruik eruit halen. Smeer de cakebollen ‘in’ met een beetje botercrème. Plaats de ‘tieten’ een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

Gebruik voor het inkleuren bijvoorbeeld 500 gram Callebaut fondant met de Paprika Flesh en een klein beetje Caramel Ivory.  Rol deze fondant uit tot een langwerpige plak van 2 a 3 mm. Als je overhoud, is niet erg. Beter te ruim dan te krap. Haal de cake uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de cake. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart. Wrijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee. Fondant is anders werken als marsepein. Op YouTube staan genoeg filmpjes voor als je er niet uitkomt. Ga je met marsepein bekleden dan doe je precies andersom, dus naar beneden trekken. Ga met de smoother er net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij, ruimer dan de cake zelf, het overtollige fondant af. Ga weer met de smoother er langs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de cake verdwijnt. Maak met de Edible Lustre shimmer pink en een penseeltje een roze tepelhof. Doe dit door voorzichtig in een ronddraaiende beweging een rondje te kleuren. Daarbovenop een klein balletje in dezelfde kleur ´gedust´. De ‘piercing’ zijn gewoon twee zilverballetjes. Voor de aankleding kun je een stuk fondant uitrollen, bijvoorbeeld zwart. Je kunt er met een rolstok een motief in aanbrengen. Met het schaaltje, waarin de cake ook gebakken is, kun je mooie ronddingen creëren. Doe voorzichtig en gebruik alleen de bovenkant van het schaaltje. Druk het zachtjes in het fondant. Doe het per borst.  Gebruik je fantasie.  Versier ‘ze’ naar eigen idee.

(bron en foto Pinterest)