· 

Mijn eigen collar...

Eén van de eerste dingen die ik kreeg als Sub was een hondenband. Een echte, bruine leren halsband die ik, van begin af aan, met plezier heb gedragen. Hoewel ik mij van te voren niet had ingelezen, wist ik wel dat elke Sub zo’n band draagt. De collar is een symbool uit de wereld van BDSM, maar ook een teken dat je iemands eigendom bent. Of ik dat ooit bezwaarlijk heb gevonden? Nee, ik draag mijn collar met trots.

 

De eerste keren als mijn meester kwam, had ik dan ook de hondenriem om. Later werd deze vervangen door mijn eigen collar. Zover ik weet, is dat ook gebruikelijk. De meeste Subs dragen in het begin een band die (doorgaans) niet ‘nieuw’ is. Pas als de Dom ervan overtuigd is zijn/ haar Sub te hebben gevonden, wordt deze vervangen door een ‘eigen’ exemplaar. Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik moeite zou hebben om mij ‘over te geven aan’, ‘iemands eigendom te zijn’ en daarmee mijn ‘rechten’ kwijt te raken, had ik volmondig ‘ja’ gezegd. Misschien had ik jezelf vreemde aangekeken en het een belachelijk idee gevonden. Het feit dat ik  (echter) iemands Sub ben, voelt goed. Mede doordat ik weet dat er nooit ‘misbruik’ van mij zou worden gemaakt.

 

Ik persoonlijk geloof dat het goed is dat je eerst elkaar aftast om er achter te komen of jullie bij elkaar passen. Het dragen van een collar heeft mij nooit een negatief gevoel geven. Ook heb ik er nooit geen nare ideeën bij gehad. Misschien dat ik het geluk heb gehad meteen een goede Meester te hebben gevonden. Meestal doe ik voor mijn Meester komt mijn collar al om. Soms draag ik het in opdracht van…Hoelang tussen de riem en  mijn eigen collar zat, durf ik niet meer te zeggen. Hooguit een paar maanden. Je hebt veel verschillende soorten, maar eigenlijk doet het er niet toe. Het gaat om de symboliek erachter. “Ik zie regelmatige prachtige exemplaren voorbij komen. Mooi en aantrekkelijk, maar dat geldt voor meerdere speeltjes. Sommige Doms werken met drie collars: de kennismakings-, de oefen- en de echte collar. Ik zelf  ben van de eerste naar de derde gegaan. 

 

Aan mijn collar zit een ring. Het voordeel is dat je hier alles aan kunt bevestigen waardoor mijn bewegingsvrijheid als Sub (bijvoorbeeld) beperkt wordt. Je kunt er uiteraard ook een riem aan doen. Hiermee zou of kan mijn Meester mij achter zich aan laten lopen of als een hondje meenemen. Ooit hoop ik nog eens een ‘siercollar’ te krijgen. Niet voor het spel bedoeld, maar meer als symbool voor de relatie tussen de Dom en de Sub. Sommige Subs dragen hun collar dagelijks of kiezen voor een ander sieraad zonder dat de buitenwereld hun BDSM-voorkeur ziet. Ik zelf draag regelmatig een ketting, oorbel of armband met handboeien of bijvoorbeeld met en slotje met de M of S erop. Zo ben ik mij er dagelijks bewust van ‘Wie ik ben’. Door elke dag iets te dragen, laat ik aan mijn Meester zien dat ik aan hem denk. Want wat ik doe, ik doe het met  rechte rug. Ik ben namelijk een trotse Sub.