· 

Hoe vind je een Dom?

Hoe vind je een Dom? Als ik eerste zou ik zeggen: check internet. Er zijn veel Meesters(sen) die zich (graag) laten betalen, maar als je op zoek bent naar een ‘eigen’ Dom moet je net iets verder zoeken. Probeer vooraf te bedenken wat je wilt en wat je behoeftes zijn. En hou ook in je achterhoofd wat je niet wilt.

 

Ik heb mijn Meester via het internet leren kennen. De eerste mailtjes gingen er vooral over wie ik ben en waar ik naar op zoek was. Ik had overigens voor deze gelegenheid een ander e-mailadres aangemaakt en een andere naam opgegeven. Dat voelde voor mij veiliger, want je weet maar nooit wie de ander is of waar hij of zij naar op zoek is. Dat klinkt misschien kinderachtig, maar ik kan niet vaak genoeg zeggen ‘Safety first’. Na een paar mailtjes  over en weer hebben we afgesproken op een terras midden in de stad. Heel spannend en ook wel een beetje eng. Onder het genot van een kopje koffie hebben we heel eerlijk en open gesproken met als uitgangspunt: Wat mag je van elkaar verwachten? Wat kan wel en wat kan niet! En moeten er specifieke afspraken worden gemaakt?  Dat klinkt erg zakelijk, maar zo is het ook. Veel Doms en Subs zetten dingen op papier en ondertekenen dit. Ik heb het er mijn Meester wel over gehad, maar uiteindelijk  hebben we het niet gedaan. Wij zijn inmiddels zover dat we bepaalde codes niet zullen breken. Zet je dingen op papier dan schept dat duidelijkheid en kan het je (Sub) een veilig gevoel geven. Wat ik zelf erg prettig vond, was dat mijn Meester (ooit) ook Sub is geweest en al jaren ervaring heeft als Meester. Het is iemand die weet waar hij mee bezig is en weet waarover hij praat. Als beginnend Sub, of als je net komt kijken, is dat een aanrader. Een goede Dom is er voor je. Zal je altijd steunen en er ook voor je zijn. Het is iemand waarmee je na afloop bespreekt hoe je dingen ervaren hebt, wat je fijn vond en wat niet.

 

Als Sub ben je best kwetsbaar. Dat houdt in dat je een vertrouwensband met je Dom moet opbouwen. Als het bij de eerste ontmoeting niet goed voelt, ga dan vooral niet verder. Natuurlijk heeft een relatie Sub-Meester tijd nodig, maar vertrouw altijd op je intuïtie. Door kleine dingen te doen buiten het ‘spel’, leer je elkaar beter kennen.  Af en toe drink ik een kopje koffie met mijn meester en lucht ik mijn hart. We hebben het dan over zaken die ons bezighouden in het dagelijks leven. Hierdoor versterkt het vertrouwen in elkaar. Zo weet ik dat mijn Meester mijn gezondheid en welzijn erg belangrijk vindt en stimuleert hij mij ook op andere vlakken. Over het hebben van een goede band kom ik graag nog een keer uitgebreider op terug. Ik wil er alleen mee zeggen: ‘Ga niet met de eerste de beste in zee.’ Soms zien we elkaar, door omstandigheden, even niet. Dat houdt in dat je vaak eerst een stap terug moet doen om vervolgens weer vooruit te kunnen. De ene keer kan ik meer hebben en de andere keer minder. Ik heb wel eens periodes dat ik mij dan een ‘aansteller’ vind. Het zijn  kleine (of grote) dingen waar ik mij onzeker over kan voelen. Als je als Sub niet kwetsbaar mag zijn, heb je geen goede Meester. Alles moet bespreekbaar (kunnen) zijn. Pas dan kun je een goede band opbouwen.

 

Bouw bij je tweede  ontmoeting ‘veiligheid’ in. Kies heel bewust voor een plek waar je je veilig (bij) voelt. Je eigen huis kan een goede plek zijn, want tenslotte ben je baas in eigen huis. Maar het kan ook geen prettig idee zijn want  als het niet klikt dan weet de ander waar je woont.  Natuurlijk staat elke Sub er anders is, maar voor iedereen geldt : vertrouwen en  veiligheid. Het eerste spel moet meer aanvoelen als een soort kennismaking. Dat is het in feite ook. Zorg dat je niet (nooit) in een positie terecht komt ( bv vastgebonden)  waardoor je machteloos bent en niets meer kunt. De eerste keren is dat ‘not done’. Je moet er altijd zelf uit kunnen stappen. Spreek een codewoord af die je kunt gebruiken als je iets niet meer wilt. Spelen moet ‘leuk’ zijn voor beiden. Als je elkaar net kent, zit je nog in een aftastende fase. Hoe graag je ook Sub wilt zijn en je wit overgeven aan je Meester, als je vast bent gebonden en het gaat fout dan heb je een probleem. En ook die Doms zitten er tussen.  Dus wees waakzaam. Vragen?

 

 

subsword555@gmail.com.