· 

De Zweep

Veel Doms werken graag met een zweep. Hoewel ik uit ervaring weet dat een zweep best spannend kan zijn, blijf ik ook herhalen dat je een zweep nooit zonder (goede) voorbereiding moet (gaan) gebruiken. En niet alleen om (eventuele) lichamelijke gevolgen te beperken. Als Sub moet je kunnen vertrouwen op je Dom. Dat is sowieso het uitgangspunt. En als Dom moet je beschikken over onder meer anatomische en psychologische kennis. Pas als er sprake is van onderling: respect, vertrouwen, veiligheid, verantwoordelijk, voorzichtigheid en vrijwilligheid kan een zweep een mooi speeltje zijn.

 

Een Sub wordt vaak 'onder de duim' gehouden door een zweep te hanteren. Naast straffen kan een Dom een zweep gebruiken om mee te strelen of te kietelen. De keuze uit zwepen is enorm groot. Het is aan te raden om er meerderen te hebben. Zo kunnen jullie er samen achter komen, welke zweep het beste bij jullie spel/leven past. Je hebt diverse soorten zwepen. Meestal bestaan ze uit een lange streng (1) of meerdere stroken waarmee een zwiepende en slaande beweging kan worden gemaakt. Aan de onderkant bevindt zich een handvat voor extra grip en controle. Een zweep komt voor in uiteenlopende materialen, vormen en ook het effect van de zweep kan onderling (erg) verschillen.

 

Een zweep kan dus op diverse manieren worden gebruikt. Beide partijen kunnen er veel plezier aan beleven. Hou er wel rekening mee dat het er best fel en hard aan toe kan gaan en dat het striemen en blauwe plekken kan opleveren. Uiteraard ben je er zelf bij en kun je als Sub altijd gebruik maken van een vooraf afgesproken stopwoord. Het slaan met een zweep is voor een Dom plezierig om naar te kijken. Vooral de reactie van het lichaam. Voor een Sub kan het ‘eng’ zijn omdat je niet weet wanneer er een slag komt en wanneer de volgende er is, maar ook spannend. Sommige plekken zijn zeer gevoelig, maar dat hangt natuurlijk ook per Sub af. Sommige Subs ervaren het gevoel van de zweep als zeer plezierig. Het komt ook wel voor dat een Sub in een trance raakt en endorfine aanmaakt in de hersenen en daardoor in een soort roes komt.

 

Een zweep is heftig. Zorg dan ook altijd dat het op een gecontroleerde manier gaat. Hou rekening met elkaar en luister naar elkaar. Als de ander aangeeft, iets niet te willen, stop dan meteen. Respecteer elkaars wensen. Het hanteren van een zweep, net als vele andere speeltjes, is een intieme gebeurtenis waarin zeker een Sub zich kwetsbaar opstelt. Maak daar  als Dom geen misbruik van. Natuurlijk is het ontzettend spannend. Zeker als je degene bent die de touwtjes (zweep) in handen heeft en de ‘controle’ over de ander hebt.  Blijf alert. Ergens las ik ooit dat je eigenlijk een training zou moeten krijgen voor het gebruik van een zweep. Daar kan ik mij wel in vinden. Wees voorzichtig en geniet.

 

 

 bron www.samarium.nl